Esport i política

Protesta massiva per l’aturada del sector esportiu a la plaça Sant Jaume

El sector esportiu ha omplert avui a la plaça de Sant Jaume de Barcelona pels volts d’un miler de persones vinculades que han reivindicat que l’esport és un servei essencial i que és “part de la solució” per lluitar contra la pandèmia del coronavirus. La protesta per l’aturada del sector, que tenia un aforament limitat de 1400 assistents, l’han compartit federacions, clubs, empreses, gestors d’instal·lacions, l’esport universitari i els col·legis professionals, que esperen que el govern català rectifiqui i els permeti dur a terme la seva activitat. S’han vist cartells amb els lemes: “L’esport és un servei essencial“, “Som part de la solució”, “l’Esport, lliure de Covid” i “El coronavirus no fa esport”, que els usuaris es podien descarregar del lloc web de la Unió de Federacions Esportives Catalanes. Alguns assistents duien material específic i identificatiu de cada esport.

L’acte, que ha arrencat amb un minut de silenci per les víctimes del coronavirus i en suport del sector sanitari, ha estat ambientat amb el so del violí del president de la UFEC Gerard Esteva, que ha interpretat el cant dels ocells. En el torn d’intervencions s’ha reivindicat que l’esport incideix directament en la millora de la salut, en l’educació i la formació, i en la inclusió social. S’ha incidit en el fet que l’aturada del sector és un cop demolidor i deixa el model esportiu en perill de mort. Esteva ha resumit les reivindicacions en cinc punts: obertura de les instal·lacions, reprendre les competicions, que arribin les ajudes directes i efectives, consideració de l’esport com un bé essencial i ha reclamat al Procicat que les mesures s’apliquin de manera immediata. Els responsables, un cop finalitzada la manifestació, s’han reunit amb la consellera de Presidència Meritxell Budó, per fer-li arribar les reivindicacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)