Atletisme

Certifiquen la mort de Jordi Llopart, medallista olímpic a Moscou 1980

Des de dimarts estava en un coma irreversible i pendent del servei de trasplantament ja que era donant d’òrgans

Jordi Llopart (68 anys), que va aconseguir a Moscou 1980 la primera medalla per a l’atletisme català en un Jocs Olímpics, ha mort avui a l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, conegut com Can Ruti, on estava clínicament mort des de dimarts després d’una llarga malaltia. Després de certificar-se la seva mort es procedirà a l’extracció dels seus òrgans per part del servei de trasplantaments, ja que era donant.

Llopart (1952, El Prat de Llobregat) també va competir en els jocs de Los Angeles i els de Seül. A Moscou va ser subcampió en els 50 km marxa, dos anys després de ser campió d’Europa a Praga, la primera medalla d’or de l’atletisme català en un campionat continental.

L’atleta va ser un referent i un pioner en una de les disciplines que més èxits ha donat a l’esport català. Es va retirar el 1992, abans dels Jocs Olímpics, i en la seva etapa com a entrenador va formar alguns dels millors marxadors de la història de l’atletisme català, com ara Daniel Plaza i García Bragado.

En els últims anys havia passat per dificultats econòmiques i havia rebut diferents ajudes d’algunes institucions, com l’ajuntament de Calella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)