Ciclisme

Un australià vol fer el seu Everest particular a Platja d’Aro

Ciclisme.

El ciclista professional australià Freddy Ovett (1994), que competeix amb l’Israel Cycling Academy (equip que ha fitxat Chris Froome), intentarà demà un rècord si més no curiós conegut com a Everesting. Consisteix en fer una sortida en bicicleta amb un desnivell acumulat equivalent a l’alçada de l’Everest (8.848 m) en el menor temps possible. Perquè la marca es pugui homologar s’ha d’escollir una sola muntanya i fer el mateix recorregut baixant i pujant tantes vegades com calgui fins acumular l’alçada de l’Everest. El ciclista, amb la col·laboració de l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro, ha escollit la pujada del Mas Nou, coneguda pel seus desnivells extrems, situada entre els carrers Guineu i Gavarres de Platja d’Aro.

La marca que haurà de superar Ovett és de 6h59:38, rècord que va establir Sean Gardner el mes passat a Virgina (EUA). Hi ha un rànquing mundial d’Everesting on hi figuren alguns professionals reconeguts, com l’exciclista Alberto Contador, quart a la taula amb 7h20:20 en un test que va fer a Silla del Rey (Castella i Lleó).

Ovett, com molts altres australians, resideix a les comarques gironines durant la temporada ciclista. Es va destapar el 2018 amb molt bons resultats al circuit asiàtic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)