Tennis

El revés de Thiem marca la diferència amb Nadal en la copa Masters

Dominic Thiem (3) ha derrotat avui Rafa Nadal (2) per 7-6 (7) i 7-6 (4) en duel de dues hores i 25 minuts de tennis de primer nivell en què el revés del de Viena ha acabat marcant la diferència. L’austríac s’ha assegurat l’accés a les semifinals de la copa Masters com a primer de grup gràcies al seu triomf i a la victòria del grec Stefanos Tsitsipas (6) contra Andrei Rublev per 6-1, 4-6 i 7-6 (6) en un duel en què el rus, que queda eliminat, ha comès la seva única doble falta quan tenia pilota de partit en el tie-break. Nadal, per la seva banda, se la jugarà divendres contra Tsitsipas.

El primer set ha estat una exhibició de joc ofensiu, fiabilitat amb el servei, recursos, tàctica i potència física descomunal per part de tots dos, que han enaltit la definició de mestres. La prova és que ni l’un ni l’altre han disposat de cap pilota de trencament en un parcial igualadíssim de 73 minuts d’espectacle amb diverses jugades de les que apareixen en els resums de les accions més destacades de la setmana. Thiem ha arrencat inferior en els intercanvis llargs, premissa habitual contra el manacorí, però s’hi ha adaptat amb eficiència i ha fet molt mal, a més, amb els cops paral·lels, tant amb la seva potent dreta com amb el precís i estètic revés a una mà. Amb 6-6, el desempat entre els dos darrers vencedors dels tornejos de Grand Slam ha estat un exercici d’esquizofrènia i un digne colofó al nivell precedent. Nadal s’ha avançat per 5-2 i tenia el set a la mà. Thiem ha reaccionat (5-5), però ha comés una doble falta. El balear ha malbarat al servei la primera pilota per tancar. N’ha tingut una segona que tampoc no ha aprofitat. En canvi, el de Viena, ha segellat el parcial en la seva primera oportunitat.

Nadal ha tingut una primera pilota de break en el primer joc del segon acte, però no l’ha pogut segellar. La dinàmica d’igualtat de forces ha prosseguit fins que el persistent manacorí ha consumat el break en el setè joc (4-3) i ha respirat. Vet aquí, però, que el seu rival s’ha regirat a còpia de cops excelsos, sobretot amb el revés, i ha certificat el contrabreak també en les seves primeres oportunitats (4-4). No ha fallat amb el servei (5-4). En canvi, Nadal, obnubilat, ha comés tres inversemblants errors seguits al servei i ha hagut d’aixecar amb caràcter marca de la casa un 0-40 i tres pilotes de partit en contra (5-5) en un moment dramàtic. Sigui com vulgui, el set s’ha tornat a resoldre en un tie-break en què Thiem ha fet tota una exhibició amb el seu revés multicolor –paral·lel, creuat, tallat, cargolat, pla– i ha arrodonit la victòria en la cinquena oportunitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)