Tennis

Granollers i Zeballos superen els favorits i acaronen la semifinal de la copa Masters

ACTUALITZACIÓ. Marcel Granollers i Horacio Zeballos (4) han derrotat avui el croat Mate Pavic i el brasiler Bruno Soares (1) per 7-6 (4), 6-7 (4) i 10-8 en dues hores i 3 minuts i, amb dos triomfs en dos partits –4 sets a favor i només un en contra–acaronen la semifinal de dobles de la copa Masters. De fet, l’haurien pogut celebrar avui mateix si en el segon torn del grup Bob Bryan (19h), l’australià Peers i el neozelandès Venus (6) haguessin derrotat l’austríac Melzer i el francès Roger-Vasselin (8), però s’han quedat amb la mel a la boca. Peers i Venus han disposat de diverses pilotes per tancar el partit però han acabat perdent per 2-6, 7-6 (4) i 12-10. Per això, Granollers i Zeballos necessitaran un set contra Melzer i Roger-Vasselin per assegurar-se el passi, independentment del resultat de l’altre partit. Si Pavic i Soares perdessin amb Peers-Venus, però, la dupla catalanoargentina estaria classificada encara que caigués per 2-0.

La gran virtut del català i l’argentí ha estat altre cop sobreviure a les sis oportunitats de trencament –3 en cada set– de què han disposat els seus rivals en un partit en què cap jugador ha perdut el servei.

Granollers ha salvat amb un bon servei i fent vista amb encert a la restada, una pilota de break en contra en el vuitè joc que hauria estat reversible però fatal. Ha estat la tercera a la qual s’ha sobreposat la dupla catalanoargentina en un primer parcial prototípic d’igualtat, tot i què Pavic i Soares han resolt els seus torns de servei amb menys maldecaps. Sigui com vulgui, el desenllaç s’ha dirimit en un tie-break que ha començat bé, amb un punt sobre el servei de Soares, tot i que els números 1 han eixugat ràpidament el dèficit (2-2). Un altre mini-break ha enlairat Granollers i Zeballos (5-2), que no han desaprofitat l’oportunitat amb el seu servei (7-4).

La dinàmica del segon acte ha estat si fa no fa calcada. Igualtat en el resultat, però amb oportunitats desaprofitades pel balcànic el sud-americà –0/6 en tot el partit–, sobretot dues sobre el servei de Granollers en el setè joc amb 30-40 –en el deuce es juga punt d’or–, i cap pilota de trencament per a Granollers-Zeballos. Amb 6-6, 40-40 i servei de Soares, ha arribat la primera ocasió de trencament i alhora la primera pilota de partit, però l’hàbil esquerrà Pavic, ràpid de mans i intuïtiu a la xarxa, ha forçat el tie-break. El desempat ha començat amb un 0-2 favorable, amb un punt sobre el servei del balcànic, però els rivals han reaccionat (2-2). El 5-4 sobre el servei de Zeballos, amb una volea felina de Soares, ha estat fatídic i Pavic aquest cop no ha perdonat amb el servei (7-4) abocant el partit a un super tie-break de desempat.

El tercer parcial ha començat prou bé (2-0). A pesar d’una doble falta de Zeballos (2-1), l’única de la parella en tot el duel, la dinàmica ha estat sempre positiva i han segellat el triomf en la quarta pilota de partit per 10-8 després que Pavic i Soares sumessin dos punts seguits amb 9-6 afegint nervis i incertesa al final del duel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)