Més esport

Pressionen el govern per obrir les instal·lacions

Covid-19. El sector esportiu es reuneix amb Aragonès, Vergés i Budó per accelerar la desescalada en la fase 1 i agilitzar els ajuts econòmics

Representants de tot el sector esportiu es van reunir ahir al vespre amb el vicepresident en funcions, Pere Aragonès; la consellera de Salut, Alba Vergés, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i altres càrrecs per reclamar que es puguin obrir totes les instal·lacions esportives, no només les que hi ha a l’aire lliure, en la primera fase de la desescalada, que ha de començar dilluns que ve. També van fer saber que els ajuts econòmics que s’han posat fins ara sobre la taula són del tot insuficients, ja que amb prou feines arriben a un 20% de les necessitats i van, en la majoria dels casos, als gestors de les instal·lacions sense tenir en compte els altres afectats. Les federacions, els clubs i les empreses insisteixen que les ajudes han de ser directes i ràpides.

Segons va explicar el president de la UFEC, Gerard Esteva, en acabar la trobada, el govern admet que l’esborrany sobre les fases de desescalada no és definitiu i que hi poden haver canvis que vagin en la línia de les demandes del sector, molt crític amb les primeres mesures filtrades, segons les quals només es permetria obrir les instal·lacions i els equipaments esportius a l’aire lliure amb un aforament màxim d’un 50%. “També hem demanat la represa dels entrenaments a tot el país”, hi va afegir Esteva.

Segons el primer esborrany, les competicions no professionals no tornaran a Catalunya fins a la fase 4, que no arribarà com a mínim fins després de les vacances de Nadal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)