Tennis

Thiem guanya la marató contra Djokovic i jugarà la final de la copa Masters

ACTUALITZACIÓ. L’austríac Dominic Thiem (3) ha brillat avui superant el serbi Novak Djokovic (1) per 7-5, 6-7 (10) i 7-6 (5) en dues hores i 54 minuts i jugarà demà la seva segona final de la copa Masters contra el rus Daniïl Medvédev (4), que va derrotar Rafa Nadal (2) per 3-6, 7-6 (4) i 6-3 en dues hores i 35 minuts. El vigent subcampió ha apel·lat a l’agressivitat i la constància per batre el cinc cops vencedor del torneig. Fins al punt que ha necessitat sis pilotes de partit per tombar el seu rival i ha hagut d’aixecar un 4-0 en el tie-break del tercer set amb nervis d’acer i una exhibició del seu revés multidisciplinar.

Thiem ha donat un cop d’autoritat segellant el primer break del partit en la primera oportunitat (6-5). Una volea baixa de Djokovic, que havia construït molt bé el punt, s’ha estavellat a la xarxa (6-5). L’austríac ha confirmat el trencament amb un ace (7-5). A més, ha salvat dues pilotes de set i de break amb 15-40 en el dotzè joc (5-6) del segon acte. Una dreta paral·lela i un bon servei li han aplanat el camí per arribar al desempat. En el tie-break, ha disposat d’una pilota de partit (6-5), però Djokovic s’hi ha revelat amb un punt de servei (6-6). Amb 7-6, l’austríac ha llançat a les escombraries la segona pilota de partit amb una doble falta (7-7). Nole ha tornat el regal amb un error no forçat amb 7-8 quan tenia la gran oportunitat d’empatar (8-8). De nou, Thiem ha tingut el tercer punt per tancar el duel al servei i ha arribat tard a una dreta del seu rival (9-9). Tampoc ha aprofitat la quarta (10-10) i ho ha pagat car. Djokovic no ha perdonat (10-12) i ha forçat el tercer set sense haver trencat encara el servei del seu oponent, fita que no ha pogut conquerir en tot el partit.

El format del desenllaç d’un tercer acte sense cap ocasió per trencar per part de cap dels dos contendents ha estat similar i el vencedor s’ha dirimit en un tie-break que ha començat amb una doble falta del de Viena. Nole s’ha aplicat amb el servei (3-0) i Thiem fallat una dreta desencisat (4-0), recordant probablement les oportunitats perdudes en el segon acte. La reacció, però, ha estat virulenta. Ha arrencat abans del canvi de costat de la pista (4-2) i ha prosseguit fins al 4-6, amb un recital de 6 punts seguits en què el revés tallat i la paciència han estat fonamentals. Nole ha clavat un ace per salvar la cinquena pilota de partit, però Thiem ha tancat per fi en la sisena i ha celebrat el seu triomf 300 a l’ATP.

Nadal, per la seva banda, ha decantant el primer set al seu favor per 6-3 amb un trencament en el vuitè joc. El rus ha reaccionat amb contundència en el segon acte –1-4 amb break amunt– però s’ha esbravat. El balear ha serrat les dents i ha restablert la igualtat. A més, ha signat el segon trencament el set en el novè joc (5-4). Però quan tenia el partit a l’abast ha perdut el servei en blanc de manera inversemblant (5-5) i el rus ha capgirat la dinàmica (5-6). S’ha ressituat amb el servei (6-6) i ha forçat el tie-break. El rus ha estat superior (7-4) i ha forçat el tercer set, en el qual també ha estat millor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)