El mur de les lamentacions

Handbol. El Granollers s’acomiada d’Europa amb una desfeta al Palau Olímpic que s’explica per una nefasta segona meitat (6-18) i per l’actuació de la portera visitant

GRANOLLERS 20 ELX 34

KH-7 BM GRANOLLERS:Wiggins (Mera), Prelchi (4), Capdevila (1), Kofler (1), González (3), Guariero (1) i Vegué (5) –equip inicial-; Simó, Ben Chayhab, Moragues, Vázquez, Torras, Castañera i Sobrepera (5, 1p).CB ELX:Morales (Encinas (1)), Musons (7), Bolling (3), Gasco (6), Flores (3), Tchaptchet (1) i Martínez (5) –equip inicial-; Zhukova (3), Bono (1), Menéndez (2), Guilabert, Méndez (1p), Andreu i Duque (1).PARCIALS:1-1, 3-5, 7-9, 9-11, 12-15, 14-16; 15-20, 15-22, 15-25, 15-27, 18-30 i 20-34.ÀRBITRES:Ante Mikelic i Petar Paradina (Croàcia). Exclusions a Vegué, Kofler (2) i Guariero i a Martínez.

La primera derrota del KH-7 Granollers a casa aquesta temporada és la que posa punt final a la trajectòria de les vallesanes en l’European Cup, la seva segona experiència continental. La tercera eliminatòria contra l’Elx ja feia pujada (26-22) a la pista del subcampió de copa, però va acabar vorejant el drama, amb la portera visitant exercint de botxí: Encinas acabaria amb dinou aturades, un 66% d’efectivitat (19/29).

El Granollers, que només va aconseguir tenir l’avantatge en dues ocasions, mitjançant Ona Vegué (2-1 i 3-2), va anar a remolc de seguida malgrat els empats a cinc, a sis i a set, i amb prou feines va arribar a la mitja part amb esperances (14-16).

Patricia Encinas, la portera de l’Elx, que només havia encaixat un gol en 20 minuts, va fer el 15-20 en el minut 5 de la segona meitat i amb les vallesanes a la desesperada. L’1-4 de parcial reduïa el que quedava de la segona meitat a un entrenament sense públic per als dos conjunts, que acabaria amb les verdes ampliant la diferència de manera exponencial: 15-25 Ivet Musons, la màxima golejadora del partit, amb set, en el minut 44, al contraatac.

Hem deixat que llancessin fàcilment. I en atac necessitàvem fluïdesa i paciència. No els ho he sabut explicar; és culpa meva

INTRACTABLE

Soc el màxim responsable de la derrota. No ens ha sortit el partit que volíem i soc el primer a assumir-ho
Robert Cuesta
19
aturades
en 29 xuts de les locals va fer Encinas. Entres les dues porteres del Granollers, 10 en 46.