Atletisme

Granollers trencarà el glaç

Atletisme. El cros es disputarà el 6 de desembre i serà la primera prova del calendari espanyol de camp a través des de l’aparició de la pandèmia

El cros de Granollers es manté inalterable en el calendari de la federació espanyola i el pròxim diumenge 6 de desembre serà de ben segur la primera gran cita de camp a través de la temporada atlètica. En circumstàncies normals, el mes de novembre marca el tret de sortida de la campanya de cros, però totes les grans proves –Atapuerca, Sòria i Alcobendas, entre altres– s’han anat cancel·lant a causa de la pandèmia i la cursa vallesana serà la primera a trencar el glaç. També ha està cancel·lat l’europeu de l’especialitat, que s’havia de disputar el 13 de desembre a Dublín.

Des de les 9.15 h fins a les 14 h es disputaran fins a dotze curses a Granollers, des dels veterans fins a la categoria sub-12. Els plats forts seran a les 12.15 h i a les 12.50 h, amb les curses sènior femenina i masculina, respectivament. “Veurem unes grans proves. Els atletes estan molt contents perquè ja tenen moltes ganes de competir. Segur que hi haurà molt de nivell”, remarca el president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas. A diferència dels altres cros previstos en el calendari català, que s’han cancel·lat o ajornat, el de Granollers es pot disputar perquè té un major estatus pel fet d’estar inclòs en el calendari de la federació espanyola.

Mesures de seguretat

El CA Granollers, que al mes d’octubre ja va organitzar el campionat d’Espanya sub-16 de pista, muntarà un dispositiu similar per evitar les aglomeracions i complir en tot moment les mesures de seguretat sanitàries. El carrer del Camp de les Moreres es tallarà al trànsit i servirà com a zona d’escalfament, i el passeig fluvial, al darrere de les grades de l’estadi, serà l’espai destinat per a les carpes dels diferents clubs participants. “A les pistes només hi accediran els atletes que hi hagin de competir cada vegada, provinents del carrer del Camp de les Moreres. La sortida es farà amb un sistema esglaonat, de vuit en vuit en una catifa de 10 metres, i d’aquesta manera es computarà el temps real de tots els participants. Als puristes potser no els agradarà, però és que els corredors no es poden ajuntar. Un cop acabin la cursa, els corredors marxaran cap a casa des del carrer de darrere les grades. Durant la competició, com en el campionat sub-16, hi haurà un delegat Covid”, explica Villuendas. L’organització enviarà a tots els participants, delegats i entrenadors un certificat perquè es puguin desplaçar des del seu punt d’origen i no incompleixin d’aquesta manera el confinament perimetral del cap de setmana, que encara estarà en vigor el 6 de desembre.

Jean Bouin i Nassos

Pel que fa a l’activitat atlètica a Catalunya en el que queda d’any, encara es podrien disputar un parell de proves emblemàtiques més del calendari, la Jean Bouin (20 de desembre) i la Cursa dels Nassos de Barcelona (31 de desembre). Totes dues curses hauran de formar part del calendari de la federació espanyola per poder-se disputar i a causa de la pandèmia canviaran de ben segur el seu format habitual.

EL PROTAGONISTA

Veurem unes grans proves, amb molt de nivell. Els atletes estan molt contents perquè ja tenen moltes ganes de competir
La sortida es farà amb un sistema esglaonat, de vuit en vuit en una catifa de 10 metres
Joan Villuendas
president de la federació catalana d’atletisme
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)