Atletisme

Kilian Jornet intentarà batre aquest divendres el rècord de quilòmetres en 24 hores en pista

La marca oficial està fixada en 303,506 km, aconseguida l’any 1997 pel grec Yiannis Kouros

El català Kilian Jornet afrontarà aquest divendres el repte ‘Phantasm 24’ en què intentarà córrer durant 24 hores en una pista d’atletisme de 400 m per sumar el màxim de quilòmetres en el tartan. El set vegades campió de la copa del Món de curses de muntanya ho farà a la localitat noruega de Måndalen. El repte s’iniciarà a les 10:30 h i pràcticament tota la cursa serà de nit ja que per la situació geogràfica de Måndalen només hi ha llum durant set hores al dia en aquesta època de l’any. Fa setmanes que se sap que ho intentgarà fer, però la data s’ha concretat atenent a les condicions meteorològiques. Les previsions indiquen que la temperatura oscil·larà entre menys un grau de nit, i una màxima de tres graus de dia, i que no hi hauran precipitacions.

La distància oficial més llarga que s’ha registrat en 24 hores en pista la va aconseguir l’any 1997 el grec Yiannis Kouros, que va córrer 303,506 quilòmetres. En el seu intent de superar-la Kilian Jornet te previst canviar de direcció cada quatre hores en una pista que coneix bé i en la que s’ha entrenat durant els darrers mesos. Amb l’objectiu de fer que la cursa sigui oficial també competiran diversos atletes noruecs especialitzats en la llarga distància.

El corredor català va manifestar fa uns dies en la seva pàgina web: “Són tants quilòmetres que no puc ni visualitzar-lo. He vist els parcials de Yiannis, així que intentaré seguir-lo fins que el cos aguanti. Sé quina velocitat he de mantenir, així com el ritme de cada quilòmetre i cada volta. És clar que les primeres deu hores seran una mica més ràpides i que després desacceleraré. El més important serà no tenir problemes musculars ni d’alimentació”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)