Triomf cuinat a foc lent

Handbol. El Barça, sense l’alegria de fa una setmana, remata el Kiel en el tram final en una altra actuació estel·lar de Möller i referma encara més el lideratge en la lliga de campions

barça 29 kiel 25

BARÇA:Möller; Entrerríos (1), Ariño (4), Aleix (1 p.), Mem (3), Pálmarsson (1), Fàbregas (6) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Sorhaindo, Dolenec (4, 3 p.), Janc (1), N’Guessan (3), Petrus, A. Pascual (1), Makuc (4) i Frade.THW KIEL:Landin; Sagosen (3), Reinkind (4), Ekberg (4 2 p.), Dahmke (3), Horak, Pekeler (2) –set inicial–; Quenstedt (p.s.), Ehrig (2), Duvnjak, M. Landin, Weinhold (2), Wiencek i Zarabek (5).PARCIALS:2-2, 4-4, 6-7, 8-8, 12-10, 13-12; 14-15, 18-18, 20-19, 23-21, 26-22 i 29-25.ÀRBITRES:Mazeika i Gatelis: Exclusiions: Sorhaindo (30’) i Mem (33’), pel Barça; i Pekeler (3’) i Wiencek (51), pel Kiel.

El Barça va haver de picar molta pedra, no va poder jugar amb l’alegria de fa una setmana al Wunderino Arena, però també va resoldre amb victòria el segon duel consecutiu amb el Kiel. Amb la lliçó apresa, el conjunt germànic va oferir molta més resistència que set dies enrere, però no va tenir prou continuïtat i va sortir clarament perdedor en el duel entre els dos grans porters danesos, Kevin Möller i Niklas Landin, especialment en la segona meitat. El gegant blaugrana, ahir amb disset aturades, ha estat, sens dubte, un dels grans protagonistes i triomfadors del doble partit amb els zebres. Amb la victòria al Palau Blaugrana, el Barça ja en suma set de set, referma el lideratge de grup de la Champions i avantatja el segon classificat, el Veszprém de tres punts.

La primera meitat va ser molt equilibrada, marcada pel recital dels dos porters escandinaus. Sense Luka Cindric, lesionat, va ser Raúl Entrerríos l’encarregat de comandar el joc del Barça en el primer tram. Amb dos gegants sota pals, el marcador reflectia un exigu 4-4 en 10 minuts de joc. A Xavi Pascual no li acabava d’agradar el que veia sobre la pista i va demanar temps mort per canviar el flanc dret de l’atac barceloní, donant entrada a la dupla eslovena, amb Janc i Dolenec. Petrus, recuperat de la lesió a la musculatura intercostal, va reaparèixer en l’eix de la defensa. El Barça va recuperar alguna pilota i amb sortides al contraatac va obrir una petita escletxa (11-8). Filip Jícha va reaccionar d’immediat i va aturar el joc per frenar l’embranzida blaugrana. El tècnic txec va ordenar una defensa més profunda, va aconseguir desconnectar la primera línia del Barça i va poder arribar al descans amb un resultat més ajustat.

Després de la represa, dues exclusions gairebé consecutives del Barça van donar aire al Kiel, que va tornar a prendre momentàniament la iniciativa (15-16). Dues dianes consecutives d’Ariño, i l’efectivitat de N’Guessan i Mem van capgirar la situació (20-18). Jícha va moure peça. Va variar el sistema defensiu, amb un 5-1 amb Duvnjak d’avançat, i en atac se la va tornar a jugar amb set jugadors. Möller va tornar a aparèixer en el moment més oportú, el Kiel es va anar apagant i el Barça va saber tenir paciència en atac per rematar la feina. En el tram final va destacar l’aportació del jove central Domen Makuc, amb minuts de responsabilitat, que va saber resoldre amb gols i bones connexions amb els jugadors de la segona línia, amb Janc i Fàbregas, el màxim anotador del partit, amb 6 gols.