El Barça s’emporta el derbi en ple Tormalet europeu

Handbol. El Fraikin Granollers, que tornava a la competició després de la quarantena per la Covid-19, paga la seva desconnexió en la segona meitat

granollers 27 barça 41

FRAIKIN BM GRANOLLERS:Guàrdia, Martínez, Salinas (6), A. García (4, 2 p.), Rey (1), Á. Márquez (3), Franco (2) –set inicial–; Sastre (p.s.), Lancina (4), Chema Márquez (6), Valera (1), Gurri, Edgar, De Sande, Ferré i Gassama.BARÇA:Gonzalo; Fàbregas (1), Mem (9), À Pascual (6), Aleix (3, 2 p.), Makuc (4), Pálmarsson –set inicial–; Entrerríos (3), Dolenec (4), Ariño (2), N’Guessan (6), Sorhaindo, Janc (3), Petrus i Frade.PARCIALS:1-3, 5-6, 9-12, 11-17, 15-19, 16-23; 20-27, 22-29, 22-33, 23-37, 26-40 i 27-41.ÀRBITRES:Martín i Monjo. Exclusions: Rey (25’), per part del Granollers; i Petrus (4’), Sorhaindo (7’), Pálmarsson (39’) i Makuc (55’), per part del Barça.

El derbi català de la lliga Asobal entre el Granollers i el Barça era un duel de circumstàncies totalment oposades i així va quedar reflectit en el desenvolupament del partit i en el resultat. El conjunt vallesà tornava a la competició després de dues setmanes de quarantena per un episodi de Covid-19, mentre que els blaugrana venien de vèncer el Kiel dijous en ple Tormalet de la competició europea. Embalats per l’exigència de la Champions, els de Xavi Pascual guanyen els partits de l’Asobal gairebé per inèrcia i el Granollers, en aquestes circumstàncies, amb prou feines va poder oposar resistència. El Barça va enllaçar la tretzena victòria en tretze partits de la lliga i dimecres intentarà mantenir la bona ratxa en la competició europea, a la pista de l’Aalborg.

El Barça va agafar la iniciativa des del primer moment (1-4). Les exclusions de Petrus (4’) i Sorhaindo (7’) van donar aire al Granollers, que amb tres gols consecutius de Lancina, Antonio García i un contraatac de Sergi Franco va restablir momentàniament l’equilibri (5-5). Dika Mem, en estat de gràcia i autor de sis gols en la primera meitat –nou al final–, va donar una altra empenta al conjunt blaugrana (9-12). L’equip de Xavi Pascual jugava a una altra velocitat i amb una altíssima efectivitat en atac (82% en el primer temps) va ampliar la seva renda, amb N’Guessan, Entrerríos i Àlex Pascual afegint-se a la festa (11-17). Chema Márquez, cada cop més en dinàmica d’equip, i Lancina van frenar l’embranzida visitant (15-19) però l’exclusió d’Oriol Rey (25’) i amb Gonzalo cada cop més encertat sota pals el Barça va arribar al descans amb una màxima diferència de set gols.

La segona part no va tenir història. El Barça va continuar amb la seva velocitat de creuer i el Granollers va pagar la seva inactivitat. El conjunt vallesà va tenir dotze minuts de desconnexió, del 37’ al 49’, en què no va veure porteria. L’equip blaugrana havia apujat el llistó defensiu i va aprofitar la inoperància rival per fer encara més gran el seu avantatge amb un parcial de 0-8 (22-36). Esteban Salinas va trencar la sequera i el Granollers, que va arribar a perdre de setze gols (23-39), va escurçar les diferències fins al 27-41 final.

Ens hem de quedar amb les coses positives, però en el segon temps ens hem desconnectat
Edgar Pérez
extrem del fraikin bm granollers
Estic orgullós de la resposta de l’equip, tenint en compte que veníem del partit contra el Kiel