Futbol sala

DÍDAC PLANA

PORTER DEL BARÇA DE FUTBOL SALA

“Hi ha més de tres punts en joc”

“Va ser un cap de setmana molt bonic al Palau, però ha anat tot molt de pressa i ara ja queda molt lluny”

“Espero que es vegi la versió més solvent de l’equip per la rivalitat amb El Pozo i perquè necessitem els punts”

Amb en Miquel Feixas, hem de retornar la confiança al club amb un bon rendiment cada setmana, i sobretot continuar creixent com a porters, perquè tenim molt de camí al davant i crec que podem estar aquí molts anys

Dídac Plana (Arenys de Mar, 1990) va ser un dels herois de la final a quatre de la UEFA Futsal Champions League del Palau Blaugrana en què el Barça va assolir el títol amb la victòria contra El Pozo Múrcia (2-1). Menys de dos mesos després, l’equip barceloní i el murcià es tornen a veure les cares, aquest cop en terreny contrari (18.30 h, per Gol) i en una situació ben diferent. El conjunt de Diego Giustozzi ha estat capaç d’escalar a la part alta de la classificació de lliga, mentre que els d’Andreu Plaza no acaben d’arrencar. Dídac evoca la rivalitat històrica entre els dos equips en les últimes temporades, admet que la situació dels blaugrana és complicada i que ja toca reaccionar si volen classificar-se per a la copa.

Només fa un mes i mig de la seva gran nit al Palau, en què es va erigir en un dels herois de la final de la Champions, i sembla que faci una eternitat.
Sí, perquè ha anat tot molt ràpid, amb molts partits de lliga pel mig i molts que no han anat tal com volíem. La Champions i aquell cap de setmana tan bonic que vam viure ara queden molt lluny; només queda el record.
Com ho va viure un culer de tota la vida?
Amb molta il·lusió i amb moltes ganes perquè era la meva primera final a quatre amb protagonisme, i jugant. I també amb molta responsabilitat i pressió. Van ser dos partits molt complicats, amb moments molt durs, però vam saber aguantar-los. Vam saber competir molt bé i al final vam obtenir el premi que volíem: ser campions d’Europa. I per part meva, amb una bona actuació i complint un dels somnis que tenia des que tinc ús de raó, i des que vaig començar a jugar a futbol sala a les files del Barça.
Com porta el pes de la porteria del Barça?
Doncs intentant donar el millor de mi cada dia, intentant millorar perquè hi ha molt de camí al davant, i conscient que és una responsabilitat molt gran perquè la porteria aquí sempre ha estat molt ben protegida. Ara tant en Miquel [Feixas] com jo tenim la responsabilitat de fer-ho bé i de seguir donant garanties a la porteria del millor equip del món.
En etapes anteriors, la porteria del Barça era cosa de jugadors madrilenys, com Paco Sedano i Cristian; ara, amb vostè i Miquel Feixas, també és una manera de reivindicar que poden sortir bons porters del planter i de Catalunya.
Sí, ara el club ha apostat per nosaltres. Segurament tots dos hem fet mèrits per merèixer-ho i ara és el nostre moment. Al final, jo sempre dic que això és el Barça i que aquí hi pot haver el jugador o el porter de tot el món que el club vulgui. Per tant, ens dona molta confiança el fet que ara creguin en nosaltres, tenint en compte la trajectòria que hi ha hagut de porters anteriors. Aquesta confiança l’hem de retornar amb bones actuacions i un bon rendiment cada setmana, i sobretot continuar creixent com a porters perquè tenim molt de camí al davant i crec que podem estar aquí molts anys.
A la lliga, es tornen a veure les cares amb El Pozo, el finalista de la Champions. Quin Barça veurem a Múrcia?, perquè últimament en fan una de freda i una de calenta.
No som regulars. Estem en una dinàmica en què mitja setmana és bona i l’altra meitat es torna dolenta. Espero que estiguem centrats i conscienciats que serà un partit en què patirem moltíssim i en què, sobretot, haurem de cometre el mínim d’errades possible. Espero veure la versió més solvent i competitiva de l’equip perquè ho necessitem. És un partit important i ara mateix hem d’aconseguir el màxim de punts.
A l’equip murcià li va costar arrencar en la lliga després de la derrota en la Champions, però ara ja són a la part alta de la classificació. Els deuen tenir mania, suposo.
Aquests partits entre el Barça i El Pozo sempre són especials. Hi ha una rivalitat històrica i hi haurà més de tres punts en joc. Ara mateix, veient el nivell i la igualtat que hi ha entre els divuit equips de la lliga, penso que serà un partit equilibrat i qui cometi menys errades o sigui més encertat guanyarà el partit, i esperem que caigui del nostre costat.
Abans no va arribar al primer equip del Barça, va haver de voltar força, amb temporades al Guadalajara, al Saragossa, al Santa Coloma i al Jaén. El pot ajudar personalment aquesta experiència d’haver estat en equips de menys entitat per sortir d’aquesta situació?
Tota l’experiència adquirida d’un jugador durant la seva carrera és bona. És com anar escrivint un llibre i al final hi ha moltes situacions que quan les tornes a viure ja saps què passa, saps com afrontar-les, ja saps què has de fer i què no. He estat en equips que potser no eren de primera línia, però, excepte els dos primers anys a Guadalajara, tampoc no m’he vist mai en una situació com la d’ara. En tot cas, tot depèn de nosaltres. La nostra mentalitat ha de canviar, hem de recuperar la confiança, pensar que podem revertir aquesta situació i, sobretot, hem de deixar de dir-ho, i fer-ho.
Ja han començat a fer números amb vista a la classificació per a la copa?
És una realitat que se’ns ha complicat molt. Ara mateix, qui no ho volgués admetre seria una mica hipòcrita. Mentre hi hagi la possibilitat, nosaltres hem de canviar aquesta situació, hem de començar a guanyar partits d’un a un, guanyar el d’El Pozo a Múrcia i després ja veurem què passa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)