Més esport

Test cada 4 o 5 dies als esportistes per evitar infeccions de Covid-19 en els Jocs de Tòquio

Les autoritats japoneses presenten un primer pla de mesures de cara a la cita olímpica del 2021

Les autoritats japoneses han anunciat un primer pla de mesures per evitar infeccions de coronavirus durant els Jocs Olímpics de Tòquio que impliquen que els esportistes es facin test cada quatre o cinc dies. En les mesures anunciades hi ha la necessitat que cada visitant que arribi a país, sigui atleta o espectador, es faci un test sobre possible infecció de coronavirus 72 hores abans d’emprendre el vol i també un altre a l’arribar a l’aeroport japonès. No farà falta que mantingui una quarantena de dues setmanes, com es fa actualment encara que el resultat de PCR sigui negatiu. Ha quedat pendent per definir la política pel que fa a l’ús de vacunes quan estiguin disponibles.

En principi, els atletes que participin en les competicions olímpiques seran sotmesos a test cada 96 o 120 hores, fins i tot si el resultat és negatiu. Hi haurà altres test per als atletes quan arribin a la Vila Olímpica, a alguna de les seus i abans i després que participin en les competicions esportives, encara que no presentin símptomes de Covid-19.

En cas que un esportista doni positiu, se li farà un altre test immediatament per confirmar que no és un fals positiu.

El nombre previst d’esportistes participants en els Jocs de Tòquio està al voltant dels 11.000. La seva inauguració serà el 23 de juliol de 2021, després de ser ajornats un anys per la pandèmia mundial de coronavirus. S’espera que abans de final d’any es completi la primera edició del manual de mesures que s’utilitzaran per a cada competició olímpica i el programa final quedarà definit el proper mes de juny.

Entre els temes pendents hi ha el del nombre d’espectadors que es permetran a les seus olímpiques. A diferència dels atletes, que seran sotmesos a proves periòdiques, als espectadors no se’ls requerirà res més que els test abans d’arribar al Japó i a l’entrar a país, tot i que sí hi haurà un monitoratge permanent. Entre les disposicions aplicades per als espectadors està no acostar-se als atletes a menys de dos metres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)