El Barça acaba patint per superar l’Aalborg (32-35)

Handbol. L’equip blaugrana ha portat sempre la iniciativa, però no ha sabut aturar Christensen, autor de 10 gols, i ha hagut de reaccionar en el tram final quan el conjunt danès ha empatat el partit a 31

El Barça ha fet un pas de gegant per assegurar-se una de les dues primeres places de grup de la Champions, que donen l’accés directe als quarts de final, amb una victòria molt treballada a Aalborg (32-35). L’equip blaugrana ha marcat la pauta en la primera meitat (15-19), però en la segona no ha sabut aturar a Nikolaj Christensen, autor de 10 gols, i ha hagut de reaccionar en el tram final quan el conjunt danès havia equilibrat el duel a 31 gols. En tot cas, el Barça ja suma vuit victòries en vuit partits i dijous vinent mirarà de reforçar el seu lideratge contra el Veszprém, que tampoc ha fallat contra el Kiel (41-33).

La primera meitat no ha tingut treva. El Barça ha pres la iniciativa i ha marcat el ritme de joc i si no ha pogut obrir forat en el resultat ha estat per les bones intervencions de Mikael Aggefors sota els pals, que ja acreditava sis aturades en 10 minuts de joc. Com al Palau Blaugrana, al quart d’hora de joc l’Aalborg ha començat a atacar amb set jugadors. L’equip danès aconseguia així situacions més clares de llançament, però també assumia més riscos i en una recuperació Entrerríos ha marcat a porteria buida (8-10). Luka Cindric ha reaparegut poc després i ha evidenciat que estava plenament recuperat de la lesió al genoll amb un gol al contraatac i bones assistències als companys de la segona línia. El conjunt blaugrana ha arribat més fresc als últims minuts de la primera meitat. Gonzalo Pérez de Vargas (8 aturades i un 33% d’encert) ha igualat els números del seu homòleg a la porteria rival, la defensa 4-1-1 ha permès recuperar algunes pilotes i amb sortides al contraatac el Barça ha pogut arribar al descans amb 4 gols de renda (15-19).

En els primers quinze minuts de la segona meitat s’ha mantingut l’intercanvi de cops, amb diferències que oscil·laven entre els tres i els cinc gols. El Barça, però, feia excessives concessions en defensa i Nikolaj Christensen, a còpia de canonades, era qui marcava el ritme en atac. Xavi Pascual, en un temps mort, reclamava més intensitat defensiva als seus jugadors, però la dinàmica era favorable a l’Aalborg. L’equip blaugrana, a més, s’havia encallat en l’aspecte ofensiu i ha estat gairebé 5 minuts sense anotar. El tècnic català ha ordenat atacar amb set jugadors, però la rèplica local ha estat contundent i el mateix Aggefors ha marcat a porteria buida per empatar el duel (31-31) a 4:13 pel final. El Barça s’havia complicat la vida, però el talent de la primera línia, amb Pálmarsson i Cindric, ha reaparegut en el millor moment i amb dues dianes cadascun, a més d’una aturada clau de Gonzalo, han tallat en sec la reacció danesa per sentenciar el partit amb el 32-35 final. El lateral islandès, amb sis dianes, ha estat el màxim golejador del Barça.