El Barça reacciona a temps

Handbol. L’equip blaugrana surt victoriós d’Aalborg després d’aturar la remuntada local i fa un pas de gegant per assegurar-se una de les dues primeres places de grup de la Champions

AALBORG 32 BARÇA 35

AALBORG HANDBOLD:Aggefors (1); Samuelsson (1), Sandell (2), Christensen (10), Christiansen (2), Mollggaard (1), Juul·lassen (3, 1 p.) –set inicial–; Gade (p.s.), Jakobsen (1), Claar, M. Jensen (4), A. Jensen, Andersen, Marcher (3) i Antonsen (4).BARÇA:Gonzalo; Entrerríos (2), Ariño (3), N’Guessan (5), Aleix (3 p.), Mem (4), Fàbregas (4) –set inicial–; Möller (p.s.), Sorhaindo (1), Dolenec (2), Janc, Petrus, Cindric (5), A. Pascual, i Makuc.PARCIALS:2-2, 5-5, 8-9, 10-12, 13-17, 15-19; 17-21, 20-24, 23-27, 26-29, 29-31 i 32-35.ÀRBITRES:Jorum i Kleven. Exclusions: Samuelsson (8’), Juul·lassen (17)’ i Mollgaard (23’), per part de l’Aalborg; i N’Guessan (6’) i Ariño (34’), per part del Barça.PÚBLIC:Uns 400 espectadors.

El Barça va saber reaccionar a temps per aturar la remuntada de l’Aalborg i rematar una victòria, la vuitena en vuit partits, que el deixa molt a prop d’assegurar-se una de les dues primeres places de grup en la Champions. Una aturada providencial de Gonzalo i el talent i la clarividència de Pálmarsson i Cindric en els moments més calents del partit van ser determinants per obtenir un triomf que se li havia complicat en el tram final, quan l’equip danès va empatar a 31 a 4:13 per al desenllaç. L’equip de Xavi Pascual mirarà de reforçar el lideratge de grup dijous vinent contra el Veszprém, que tampoc no va fallar contra el Kiel (41-33).

La primera meitat no va tenir treva. El Barça va prendre la iniciativa, va marcar el ritme de joc i si no va poder obrir forat en el resultat va ser per les bones intervencions sota els pals de Mikael Aggefors, que ja acreditava sis aturades en deu minuts de joc. Com al Palau Blaugrana, al quart d’hora de partit l’Aalborg va començar a atacar amb set jugadors. L’equip danès aconseguia així situacions més clares de llançament, però també assumia més riscos i en una recuperació Entrerríos va marcar a porteria buida (8-10). Luka Cindric va reaparèixer poc després i va demostrar que estava plenament recuperat de la lesió al genoll amb un gol al contraatac i bones assistències als companys de la segona línia. El conjunt blaugrana va arribar més fresc als últims minuts de la primera meitat. Gonzalo Pérez de Vargas (vuit aturades i un encert del 33%) va igualar els números del seu homòleg a la porteria rival, la defensa 4-1-1 va permetre de recuperar algunes pilotes i amb sortides al contraatac el Barça va poder arribar al descans amb quatre gols de renda.

En els primers quinze minuts de la segona meitat es va mantenir l’intercanvi de cops, amb diferències que oscil·laven entre els tres i els cinc gols. El Barça, però, va fer excessives concessions en defensa i Nikolaj Christensen, a còpia de canonades i amb deu gols, era qui marcava el ritme en atac. Pascual, en un temps mort, va reclamar més intensitat defensiva als seus jugadors, però la dinàmica era favorable a l’Aalborg. L’equip blaugrana no es trobava còmode sobre la pista, s’havia encallat en l’aspecte ofensiu i va estar gairebé cinc minuts sense anotar. El tècnic català va ordenar atacar amb set jugadors, però la rèplica local va ser contundent i el mateix Aggefors va marcar a porteria buida per empatar el duel a 31, a 4:13 del final. El Barça s’havia complicat la vida, però el talent de la primera línia, amb Pálmarsson i Cindric com a protagonistes, va aparèixer en el moment més calent del partit per aturar en sec la remuntada danesa.

Rècord de victòries

Amb el triomf a Aalborg, el Barça ja ha obtingut 21 victòries consecutives en la competició europea i supera el rècord del Ciudad Real, que en va aconseguir 20 entre els anys 2005 i 2007. L’última derrota del Barça va ser el 14 de setembre de 2019 a la pista del Pick Szeged (31-28).

ELS PROTAGONISTES

Hem jugat desequilibrats, però els dos punts eren molt importants per assegurar-nos pràcticament un dels dos primers llocs
També ens hem d’acostumar a patir i al final l’Aron i el Luka han demostrat qui son