Més esport

Els Jocs de Tòquio tindran uns 2.300 milions d’euros de sobrecost

L’ajornament d’un any de la competició i les mesures sanitàries contra el Covid-19 son les causes de l’increment

L’ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio un any i les mesures contra la pandèmia de coronavirus representaran un cost addicional d’uns 2.300 milions d’euros ha informat avui el comitè organitzador. Més de 1.400 milions d’euros estan associats amb l’ajornament d’un any, com l’extensió de l’lloguer de les seus o les despeses laborals extres. La resta és el que costaran les mesures per evitar les infecció en els esportistes i els espectadors.

El principal responsable d’aquest cost addicional serà el Govern metropolità de Tòquio, i, en menor quantia, el comitè organitzador de les proves olímpiques i el Govern del Japó, segons la distribució dels costos que s’ha difós aquest divendres. El govern metropolità haurà d’abonar uns 949 milions d’euros, mentre que el comitè organitzador s’encarregarà de cobrir un total de 815 milions d’euros, i el Govern del Japó pagarà un total de 561 milions d’euros. Les despeses de les mesures sanitàries aniran a càrrec de la ciutat de Tòquio i el Govern del Japó.

D’acord amb el pressupost més recent, de desembre de 2019, els Jocs Olímpics de Tòquio havien de costar inicialment 10.839 milions d’euros. Totes aquestes xifres es van fer públiques després d’una reunió en què van participar la governadora de Tòquio, Yuriko Koike, el president de l’comitè organitzador, Yoshiro Mori, el CEO del comitè, Toshiro Muto, i la ministra per als Jocs Olímpics, Seiko Hashimoto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)