L’Astralpool Sabadell és l’únic català que guanya a l’Eurocopa

Els vallesans supera per 9-8 el Jadran Split, mentre que el Barcelona empatat contra l’En Tourcoing (12-12) i el Mediterrani i el Terrassa perdent en l’inici de la fase de grups

L’Astrapool Sabadell ha sigut l’únic dels quatre equips catalans que ha guanyat en la primera jornada de la fase de grups de l’Eurocopa per accedir als vuitens de final. El CN Barcelona ha empatat i el CE Mediterrani i el CN Terrassa han estat derrotats.

El conjunt vallesà ha derrotat per un ajustat 9-8 al Jadran Split croat en la seva piscina de Can Llong. El Sabadell ha dominat el primer quart, però després el partit s’ha anivellat (3-4, al descans) i no s’ha decidit fins els darrers minuts. Bernat sanahuja ha marcat 4 gols pels vallesans. També ha puntuat el CN Barcelona, que ha empatat en la seva piscina contra l’En Tourcoing francès (12-12) en un partit molt anivellat i amb alternatives. Al descans els barcelonins perdien per un gol, 6-7. En el darrer quart han anat per davant (11-10), però no han pogut sumar el primer triomf. Adrian Delgado ha anotat 4 gols.

El CE Mediterrani ha començar el seu grup amb una derrota per 9-13 contra el Radnicki serbi en la seu de Savona (Itàlia). Els barcelonins s’han imposat en el primer quart per 4-1, però en el segon els serbis els hi han anivellat el partit i s’ha arribat al descans amb un 5-6. En el tercer període el Mediterrani ha deixat escapar al seu rival en el marcador. Marc Miguell i Lachlan Edwars han marcat tres gols cada un. La derrota més clara ha sigut la del CN Terrassa que ha caigut per 20-14 a Hongria contra el conjunt amfitrió, el Szolnoki Dozsa. Els egarencs sempre han anat per darrera en el marcador (11-7 al descans), tot i que la segona meitat ha estat una mica més ajustada. Oscar Carrillo ha anotat 3 gols.

En la segona jornada, que es disputa demà, l’Astralpool Sabadell jugarà contra el Steaua Bucarest romanès (13 h), el CN Barcelona enfront el Zuglo hongarès (16 h), el CN Terrassa contra l’Apollon Smyrnis grec (16 h) i el CE Mediterrani enfront el Savona italià (18:30 h).