El CN Sabadell segella l’accés als vuitens de l’Eurocopa

Waterpolo. El CN Barcelona, el CE Mediterrani i el CN Terrassa arriben a la jornada final de la fase de grups amb possibilitats de continuar vius en la competició

L’Astralpool CN Sabadell va segellar la classificació per als vuitens de final de l’Eurocopa amb la victòria contra l’Steaua de Bucarest (11-9) i avui (13 h) tindrà l’oportunitat de fer-ho com a primer de grup si supera el Dinamo de Moscou, que també arriba a la jornada final a Can Llong amb dos triomfs en dos partits.

Els altres tres equips catalans en la competició arriben a la jornada final amb possibilitats de continuar endavant. El CN Barcelona, que va tornar a empatar amb el Zuglo (10-10) a la Nova Escullera, i el CE Mediterrani, que va sorprendre l’amfitrió a Savona (11-12), ho tenen a les seves mans sempre que guanyin avui el Panionios (11 h) i el Postdam (9.30 h), respectivament. Més complicat ho té el CN Terrassa, que a Szolnok (Hongria) va encaixar la segona derrota contra l’Apollon Smyrnis (14-13) amb un gol de Gounas a 36 segons del final. En tot cas, l’equip de Dídac Cobacho ha de vèncer avui l’Estrasburg (9.00 h) per dos o més gols i esperar que el Szolnoki superi l’Apollon Smyrnis (11 h). En aquest cas, els terrassencs, els francesos i els grecs empatarien a tres punts i accediria als vuitens l’equip que acredités millor diferència de gols en els partits disputats entre ells.

A Can Llong, el CN Sabadell va començar a decantar el duel del seu costat a partir del tercer quart. Amb un Edu Lorrio impecable sota els pals, els gols de Bernat Sanahuja, Nemanja Ubovic i Sergi Cabanas, a l’inici del darrer període, van obrir l’escletxa fins als quatre gols (9-5). L’equip romanès va reaccionar, però no va posar en perill el triomf sabadellenc. Avui el CN Sabadell i el Dinamo de Moscou es jugaran el lideratge de grup.

A la Nova Escullera, el duel va començar amb una exhibició d’Unai Aguirre i Attila Gyorke sota els pals. Com divendres, el CN Barcelona va desaprofitar un munt de jugades en superioritat. L’equip de Víctor González treballava bé en defensa, va anar afinant la punteria en atac, i amb l’encert de Pol Gomà, Pere Estrany i Adrià Delgado es va avançar per tres gols (8-5) a l’inici de l’últim quart. El Zuglo va reaccionar, Marton Nagy va despertar i a menys d’un minut del final va signar l’empat definitiu de penal.

Gesta del Mediterrani

A Savona, es va viure un partit molt disputat i amb diferents alternances (2-3, 4-1, 3-4 i 2-4), que va acabar premiant la insistència i el joc col·lectiu del CE Mediterrani. El conjunt de Sants pot rematar la feina avui contra el Postdam, però tot dependrà del duel final entre el Radnicki i el Savona.