Atletisme

Lahcen Ait Alibou i Likina Amebaw triomfen en el cros de Granollers

Atletisme.

El fondista del CA Igualada Lahcen Ait Alibou i la corredora etíop Likina Amebaw s’han imposat aquest migdia en el 54è cros de Granollers, la prova que encetava el calendari espanyol de l’especialitat i que ha seguit un estricte protocol de seguretat higiènica.

La cursa masculina, sobre 10.000 m, ha estat molt disputada i ha tingut diverses alternatives. Ait Alibou ha estat el més fort en el tram final i s’ha imposat amb un registre de 30:07, amb 14 segons de marge respecte d’Abdelaziz Merzougui (Calvià), que havia pres el lideratge en l’última de les cinc voltes al recorregut. Abdenasser Oukhelfen (CA Igualada) ha completat el podi, per davant del seu germà petit Abdessamad, primer sub-23 i que amb algunes molèsties encara és lluny del seu millor nivell de forma. El campió europeu sub20 de 5.000 m Aaron Las Heras (Playas de Castelló), molt fogós en els primers quilòmetres, ha tibat de valent del grup capdavanter en el tram inicial, però abans de l’última volta ha pagat l’esforç i ha optat per la retirada.

En la prova femenina, Amebaw ha accelerat el ritme a l’inici de la segona volta, d’un total de quatre, i ha marxat molt clarament cap a la victòria després de completar els 8.000 m de recorregut en 27:14. La banyolina Esther Guerrero (New Balance) ha fet la prova en progressió, de menys a més, i tampoc ha tingut excessius problemes per arribar segona (27:59) per davant de l’atleta del València CA Rosalia Tàrrega (28:15). La campiona catalana de cros Douae Ouboukir (Sant Just), que com és habitual corria descalça, ha arribat cinquena (28:33), per darrera d’Angela Viciosa (28:25).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)