Voleibol

Zamora perd les eleccions a la federació espanyola contra Martín Santos

La presidenta de la federació catalana de voleibol, Maribel Zamora (Viladecans 1977), ha perdut avui les eleccions a la presidència de la federació espanyola per un ajustadíssim 35-34 davant d’Agustín Martín Santos (Salamanca 1955), que és reelegit i que ocupa el càrrec des de l’any 2000. L’assemblea general extraordinària que s’ha fet avui a Madrid ha reiterat la confiança en el fins ara president després d’un procés electoral polèmic per les irregularitats denunciades al TAD pel grup opositor en el cens electoral, la mare dels ous, i que van passar fluix. De fet, tant la federació catalana com l’aragonesa han optat per la via judicial i van interposar un recurs contenciós administratiu a la resolució del TAD perquè entenen que es van donar per vàlides presumptes irregularitats. Els advocats estudien ara, a més, una possible impugnació de tot el procés. Zamora lidera el grup Ahora Vóley, que proposa el canvi, i tenia el suport de la majoria dels presidents de les federacions territorials. L’assemblea general esta formada pels presidents de les territorials, clubs, entrenadors, jugadors i àrbitres. En total, Zamora havia presentat 31 avals –13 federacions i divuit clubs–i Martín Santos en tenia 39 abans de l’inici de les votacions. En les anteriors eleccions, Martín Santos va derrotar l’exjugador internacional Rafa Pascual per 49 a 18.

També s’han escollit els membres de la comissió delegada, formada per dotze integrants dels quals vuit, quatre federacions –Aragó, Canàries, Catalunya i València– i quatre clubs –Ribadesella, CV Vóley Murcia, Madrid Ciudad i Palma–, són proclius a la causa que defensa el grup de Zamora. Els altres quatre components adherits s’han manifestat a favorables a les tesis del president. Tot plegat farà la governabilitat prou complicada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)