Més esport

Bou i Cid, premiats

Festa de l’Esport Català. El campió del món de trial i la subcampiona europea de rem lideren la llista de guardonats per la UFEC

Toni Bou (34 anys, Piera) i Aina Cid (26 anys, Amposta) han estat considerats els millors esportistes catalans del 2020 segons el jurat dels guardons que organitzen cada any la UFEC, la secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física i el diari Sport. Bou ha sumat aquesta temporada dos títols mundials més de trial (indoor i aire lliure) i ja en té 28 en tota la seva trajectòria esportiva, un rècord mai vist en aquesta modalitat. Cid, per la seva banda, va ser subcampiona d’Europa de rem en el dos sense timoner absolut i té assegurada la presència en els Jocs de Tòquio.

El ventall de premis concedits abasten bona part de l’espectre esportiu català. Així, el FC Barcelona femení de futbol ha estat considerat de manera unànime el millor equip de la temporada després de conquerir la lliga, la copa i la supercopa i accedir a les semifinals de la Champions League. El millor entrenador ha estat David Martín, seleccionador espanyol de waterpolo, que va conduir un equip format sobretot per jugadors catalans a la final de l’europeu. També recolliran dos guardons especialment simbòlics Víctor Tomàs (handbol), que recollirà el premi llegenda després d’anunciar aquest 2020 que deixava l’handbol professional, i Astrid Fina (surf de neu), que també ha penjat la taula i que rebrà el premi a l’esperit esportiu.

Entre els diferents candidats a grans promeses de l’esport català les votacions es van inclinar també per unanimitat cap a Maria Costa, medalla d’or en els Jocs de la Joventut amb només 17 anys en la modalitat d’esquí de muntanya, i Eduard Rousaud (20 anys), líder del rànquing amateur europeu i debutant al US Open.

La festa es podrà seguir per Esport 3 el dia 9 de febrer en un fals directe, ja que s’haurà gravat el 30 de gener seguint els protocols sanitaris que s’hagin establert en aquell moment.

Els clubs i entitats que rebran el premi centenari són el Ripoll CF, l’Agullana CD, el CF Bellpuig, el CD Masnou, el CF Puigvertenc, l’ATC Sant Pol, la UE Sant Sadurní, el CF Torà, la UD Viladecans, el CE Portbou, el CD Malgrat, el CF Capellades, el CT Lleida i la FEEC.

Els organitzadors també van anunciar un reconeixement pòstum a Josep Lluís Vilaseca.

Al millor esportista
TONI BOU
Motociclisme
A la millor esportista
AINA CID
Rem Esperit esportiu
ASTRID FINA
Surf de neu
Llegendari
VÍCTOR TOMÀS
Handbol
Al millor entrenador
DAVID MARTÍN
Waterpolo
Al millor equip
FC BARCELONA FEM.
Futbol
Projecció femenina
MARIA COSTA
Esquí de muntanya
Projecció masculina
EDUARD ROUSAUD
Golf
Reconeixement pòstum
JOSEP LLUÍS VILASECA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)