Atletisme

Gisela Carrión lidera el triomf de la selecció catalana

Atletisme. L’equip masculí es queda a les portes del podi, tot i el bon segon lloc d’Andreu Simón a Sant Josep de sa Talaia, en el campionat d’Espanya de trail running per federacions

Gisela Carrión (CA Olesa) va liderar la selecció catalana, que diumenge a Sant Josep de sa Talaia (Eivissa) va revalidar el títol de campiona d’Espanya de trail running per federacions. La corredora del CA Olesa va cobrir el recorregut de 21 km i un desnivell acumulat de 782 m en 1h43:02 i només va cedir davant la basca Sara Alonso (1h39:23), que competia fora de concurs. El domini català va ser contundent amb les corredores del CA Granollers Marta Molist i Anna Comet, segona (1h43:25) i quarta (1h46:25), respectivament. Catalunya va revalidar el títol amb un registre final de 5h12:32 i va precedir els equips de Canàries (5h26:33) i Madrid (5h29:22). Van completar el combinat català Mònica Vives (7a) i Mireia Pons (11a).

En la competició masculina, la selecció catalana no va poder revalidar el títol i es va quedar a les portes del podi, en quart lloc. El millor de l’equip va ser Andreu Simon (1h24:34), segon a la meta per darrera del valencià Andreu Blanes (1h21:28), que va liderar la victòria de la seva selecció. L’actuació de l’equip català es va veure condicionada per la confusió d’Abel Carretero, que amb d’altres participants es van equivocar de recorregut quan perseguien el grup capdavanter. També van puntuar per a l’equip quadribarrat Miquel Corbera (onzè) i Eduard Hernández (catorzè).

Un títol i un subcampionat en promoció

En la competició de promoció va destacar el triomf català de la selecció femenina, format per Maria Casals (4a), Aroa Berenguel (5a) i Sara Roca (16a). En nois, es van haver de conformar amb el segon lloc, tot i obtenir els mateixos punts que Madrid, el vencedor. Formaven l’equip Adam Maijó (2n), Arnau Martín (8è ) i Sergi Cabeza (14è).

DESTACAT

L’actuació de la selecció masculina es va veure condicionada per la confusió d’Abel Carretero, que amb d’altres participants es van equivocar de recorregut