Atletisme

Maria Vicente acredita 8.31 en els 60 m tanques en una reunió ‘indoor’ a Sant Sebastià

La marca no es podrà homologar com a rècord català perquè l’ha aconseguit en una cursa mixta

L’atleta catalana Maria Vicente (L’Hospitalet de Llobregat, 2001) ha acreditat la seva millor marca personal en 60 m tanques (8.31) en una reunió en pista coberta disputada al pavelló d’Anoeta, a Sant Sebastià, un registre que no es podrà homologar com a rècord català absolut ni com el d’Espanya sub-20 perquè es tractava d’una prova mixta. Segons informa la mateixa Federació Espanyola d’Atletisme en el punt 1.3.1.5 del reglament de la competició “no es reconeixerà el rècord establert per un atleta si l’aconsegueix en una competició mixta, d’homes i dones (excepte a les proves de concursos i les recollides en l’apartat 1.3.1.6)”. Amb el reglament en mà, doncs, la plusmarca catalana continuarà de moment en poder de Xènia Benach, amb els 8.32 acreditats el 15 de febrer a Salamanca, i el d’Espanya sub-20 amb els 8.35 que va aconseguir la mateixa Vicente el 16 de febrer de 2019 a Antequera.

Vicente, l’atleta prodigi de l’atletisme català, va decidir el mes de març abandonar el CAR de Sant Cugat per entrenar-se a Sant Sebastià al costat de l’experimentat exdirector tècnic de la federació espanyola Ramon Cid. L’hospitalenca, de 19 anys, té en el seu palmarès el títol mundial sub-18 d’heptatló de Nairobi-2017, l’europeu sub-18 d’heptatló i triple salt de Gyor-2018, i l’europeu sub-20 d’heptatló a Boras-2019.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)