Natació

El CN Sabadell ha perdut més d’un 20 % dels socis per la pandèmia

El president, Claudi Martí, admet que el club retallarà dos milions el pressupost del 2021 i critica per insuficients i injustes les ajudes del govern

El president del CN Sabadell, Claudi Martí, ha esbossat alguns dels principals efectes socials i econòmics que ha tingut la pandèmia aquest 2020 en una de les entitats esportives més rellevants del país. El club ha perdut més del 20 per cent dels seus socis (ara en té uns 21 mil), ha generat unes pèrdues de 250 mil euros a finals d’any i ha retallat el seu pressupost en uns dos milions de cara al 2021.

Durant la temporada, a més, ja hi ha hagut rebaixes salarials, reducció en inversions i els equips esportius també han vist minvada la seva capacitat econòmica. En el 2021 la inversió del club en aquest aspecte serà de 300.000 euros menys. De fet, es preveuen pèrdues un altre cop al voltant dels 250 mil euros però la supervivència del club, segons Martí, està garantida: “Gràcies a l’esforç que hem fet tots, per exemple en la rebaixa salarial, i a la pròpia fortalesa del club ens n’hem sortit prou bé i esperem que si deixem enrere la pandèmia puguem anar recuperant a poc a poc el nombre de socis que teníem a finals del 20219.”

Crítiques a les ajudes

Dels 25 milions d’ajudes directes que el govern va posar sobre la taula el Sabadell n’ha rebut uns 150 mil euros, una xifra que Martí considera injusta si es compara amb les que han rebut altres entitats. “En les bases s’ha tingut en compte, sobretot, l’activitat econòmica de les entitats i no l’activitat esportiva, però en el nostre cas tampoc s’ha fet una excepció amb Can Llong, una instal·lació única al país en la qual el club va invertir 40 milions i que és l’escenari de totes les grans competicions. És injust que per Can Llong ens hagin concedit 50 mil euros, el mateix que moltes altres piscines que no tenen ni de lluny aquestes dimensions.” Martí demana al govern que el romanent de les ajudes que han quedat –uns 5 milions– es dediquin als clubs amb més activitat esportiva i que això compensi les bases de les primeres, que han beneficiat segons ell a les entitats privades.

Martí, en tot cas, ha agraït l’esforç de la secretaria general de l’Esport en oferir aquest paquet en un moment tan delicat i ha admès que ni del Consejo Superior de Deportes ni del COE ha arribat cap incentiu econòmic als clubs tot i que el 2021 serà any olímpic. “Ens diuen que tindran el pressupost més gran de la història però no veuen que això, sense els clubs i el seu planter, a la llarga no servirà per res.”

Títols als “despatxos”

El president ha tornat a criticar com es van repartir els títols al final de la temporada 2019/20. “L’objectiu de l’equip femení de waterpolo és recuperar un títol que no hauríem d’haver perdut mai”, ha assenyalat referint-se a la decisió de la federació espanyola de concedir el campionat al CN Mataró. Martí no descarta tampoc demanar la final a 4 europea si l’equip s’hi classifica. “Si això passa, Can Llong sempre estarà sobre la taula”. També considera que l’equip masculí no es va classificar per a la Champions de manera injusta la temporada passada. “Aspirem a ser segons a la lliga amb un equip jove.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)