El Barça imposa els galons al PSG (37-32) i lluitarà per la desena lliga de campions

El Barça ha superat el París Saint-Germain amb autoritat (37-32) i demà estarà en disposició de lluitar per l’anhelada desena copa de la lliga de campions en el Lanxess Arena de Colònia. Excepte en la posada en escena, el conjunt blaugrana ha portat sempre la iniciativa. L’equip de Xavi Pascual, sòlid en defensa, ha sabut jugar millor les seves cartes amb una gran aportació dels jugadors de la primera línia, liderats per Dika Mem i Aron Pálmarsson, autors de 8 i 6 gols respectivament. La segona semifinal la disputaran el Kiel i el Veszprém (20.30 h).

Sense canvis en la transició i una altíssima efectivitat en atac, el PSG ha colpejat primer (4-7). La millor notícia per als blaugrana era l’aportació d’Aron Pálmarsson, que ha sortit d’entrada per esvair dubtes sobre l’estat del seu tendó rotulià. Passada l’embranzida parisenca dels primers deu minuts, el Barça ha fet un pas endavant en defensa, Xavi Pascual ha fet entrar Kevin Möller a la porteria en substitució de Gonzalo Pérez de Vargas i amb un Dika Mem desencadenat –sis gols a la primera meitat– ha capgirat la situació amb un primer parcial de 3-0 (11-10). Raúl González ha demanat temps mort per ordenar atacs amb set jugadors, però el conjunt blaugrana ja havia posat la directa. El Barça, amb grans aturades de Möller, ha estat capaç de mantenir la porteria a zero durant gairebé 7 minuts i amb un parcial de 8-1 ha aconseguit una màxima renda de 5 gols (16-11). El PSG insistia amb els atacs de set jugadors i en el tram final ha plantejat una defensa 5-1, però el Barça ha arribat al descans dominant per 18-14.

Dos penals aturats per Vincent Gerard a Aleix Gómez tot just després de la represa han deixat clar que el PSG encara tenia coses a dir en aquesta semifinal. Però un contraatac de Fàbregas i un gol de Möller a porteria buida tornaven a ampliar la renda fins als 6 gols (23-17). Les exclusions de Frade i Entrerríos donaven aire al PSG, però el Barça no ha deixat que el seu rival s’apropés a més de 3 gols. L’extrem Dylan Nahi, autor de 9 gols, ha fet mal a la defensa blaugrana. Però el Barça, amb un gran joc col·lectiu, responia a totes les escomeses del PSG. N’Guessan, Pálmarsson, Fàbregas i Janc s’afegien a la festa, i un gol de Cindric a dos minuts del final feia pujar la màxima renda fins al 37-30 que deixava el partit del tot sentenciat.