El Barça topa amb el mur defensiu del Kiel (33-28)

El conjunt gegantí ha imposat el seu ritme de joc i en cap cas ha deixat córrer als blaugrana, que es queden a les portes de l’esperada desena copa d’Europa

L’anhelada desena copa d’Europa haurà d’esperar. El Barça ha topat amb el mur defensiu del Kiel (33-28) i un gegantí Niklas Landin sota els pals i en cap moment ha pogut imprimir la velocitat de joc que el caracteritza. L’equip blaugrana ha arribat al descans amb tres gols de desavantatge (19-16) i després de la represa no ha pogut capgirar la dinàmica del conjunt germànic, que durant molts minuts ha sabut aplicar a la perfecció els atacs amb set jugadors. El conjunt de Filip Jícha ha aixecat la quarta Champions del seu palmarès i Hendrik Pekeler s’ha endut, sorprenentment el guardó com a jugador més valuós. El Barça, que portava 22 victòries consecutives a Europa ha vist estroncada la ratxa en el pitjor moment i haurà de persistir en l’edició en curs, on és líder de grup.

El Kiel ha començat més endollat. Amb Sagosen liderant el balanç ofensiu i Ekberg, infal·lible des del punt de penal, el campió de la Bundesliga ha pres la iniciativa amb un parcial de 13-9. L’equip blaugrana tenia dubtes per superar la sòlida defensa 6-0 del rival i amb alguna pèrdua de pilota ha propiciat els contraatacs del rival. Xavi Pascual ha mogut la banqueta i ha canviat l’inquilí de la porteria. Kevin Möller no estava al nivell dels últims partits i l’entrada de Gonzalo Pérez de Vargas ha estat providencial. El porter del planter ha aturat la primera pilota que li ha arribat i el Barça ha respost amb la mateixa moneda. Els contraatacs de N’Guessan i Aleix, i un gol de Cindric han retallat el desavantatge a la mínima expressió (13-12), fins i tot jugant amb inferioritat per l’exclusió de Janc (20’). L’equip blaugrana havia resolt el primer contratemps del partit. Ha canviat la dinàmica i amb un gol de Mem ha restablert l’equilibri (15-15). Com en els partits de la fase de grups, Filip Jícha se l’ha tornat a jugar amb atacs amb set jugadors i l’aposta li ha sortit rodona perquè ha pogut arribar al descans amb tres gols de renda (19-16).

Després de la represa, el Kiel ha continuat portant el partit al seu terreny. Amb un ritme de joc lent i amb un Landin incommensurable no ha deixat que el Barça entrés al partit. Amb una defensa 5-1, l’equip blaugrana ha pogut retallar momentàniament les diferències (21-19), però l’aparició de Weinhold tornava a impulsar l’aposta del Kiel amb els atacs amb set jugadors (25-20). Aleix Gómez, que ha anotat deu gols, ha pogut culminar dos contraatacs (26-23), però altre cop Weinhold i Sagosen tornaven a obrir forat. Pascual també ho ha intentat amb els atacs amb set jugadors, però el Kiel s’ha mantingut ferm i ha estat el just vencedor.

Abans de la gran final, el PSG ha aconseguit la victòria contra el Veszprém (26-31) en el sempre ingrat partit per la tercera plaça.