Atletisme

Doble aposta en la Cursa dels Nassos de Barcelona

Atletisme. Dibaba en els 5 km i Obiri en els 10 km intentaran rebaixar la plusmarca mundial en una prova que s’ha reinventat amb dues curses d’elit i una de popular amb tres sortides

La Cursa dels Nassos de Barcelona es multiplica. Les crisis també són temps d’oportunitats i la prova barcelonina s’ha reinventat per tornar a col·locar la capital catalana en el mapa atlètic l’últim dia de l’any. En temps de pandèmia no es poden disputar curses amb 10.000 participants i l’organització ha apostat per muntar dues curses d’elit, una de 5 km (16 h) i una del 10 km (16.30 h), i una de popular de 10 km que tindrà un miler de participants repartits en tres sortides esglaonades (17.30 h, 18 h i 18.35 h).

La participació en les curses d’elit tindrà dos noms propis, l’etíop Genzebe Dibaba i la kenyana Hellen Obiri, i dos reptes majúsculs, superar els rècords del món de 5 i 10 km. Dibaba, tota una especialista en pista coberta, ja ha començat a tastar les curses en ruta i a principis de mes es va estrenar en la mitja marató amb una victòria a València i un gran registre de 1h05:18. A Barcelona mirarà de rebaixar la plusmarca mundial que posseeix la neerlandesa Siffan Hassan (14:44). L’estrella etíop disposarà de dues llebres per aconseguir el seu propòsit. Obiri llueix un gran palmarès en curses en pista, amb dos títols mundials (2017 i 2019) i un subcampionat olímpic de 5.000 m (2016), i ara hi vol afegir la plusmarca de 10 km. El registre de referència és 29:43, en poder de la també kenyana Joyciline Jepkosgei. Per aconseguir-ho tindrà una llebre de luxe, Carles Castillejo, amb set victòries en la Cursa dels Nassos.

Més enllà de les dues plusmarques mundials, la prova tindrà altres reptes menys pretensiosos, però igualment interessants. En aquest sentit, destaca la presència del francès Jimmy Gressier, que intentarà millorar el seu propi rècord europeu en els 5 km (13:18). Entre els seus rivals destaquen els seus compatriotes Morhad Amdoumi, campió europeu de 10.000 m, i Djilali Bedrani, cinquè en els 3.000 m obstacles del mundial de Doha. En aquesta distància també hi competirà un dels grans referents de l’atletisme del país, la banyolina Esther Guerrero, que té el propòsit de rebaixar el rècord català de Marta Galimany (16:14). Precisament, la vallenca estarà en la línia de sortida dels 10 km amb l’aspiració de millorar la seva marca personal (32:59). L’aragonès Carlos Mayo atacarà el rècord d’Espanya (27:48).

D’altra banda, el lleidatà Ayad Lamdassem i Abdessamad Oukhelfen competiran avui en la Sant Silvestre Vallecana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)