Handbol

Frenada en sec a Colònia

Handbol. El Barça veu estroncada la ratxa victoriosa en la lliga de campions en el pitjor escenari contra un Kiel imperial, però es conjura per tornar-ho a intentar al mes de juny

Els temps de clubs hegemònics dominant a Europa ja fa molt que van passar a la història. La trajectòria victoriosa del Barça en una temporada i mitja, amb 22 triomfs consecutius, podria haver portat a l’engany que la lliga de campions era com l’Asobal. El Kiel va frenar en sec l’embranzida blaugrana i va comportar una nova decepció per al conjunt de Xavi Pascual, que ha tastat com cap altre com n’és de car aixecar el trofeu en la final a quatre de Colònia. En onze edicions des que es va instaurar aquest format de competició, només tres equips han pogut repetir títol: el Kiel (2010, 2012 i 2020), el Barça (2011 i 2015) i el Vardar (2017 i 2019). Els clubs més poderosos econòmicament, com el PSG i el Veszprém, encara no l’han pogut guanyar mai. El Kiel no alçava el màxim guardó des del 2012 i en les tres últimes edicions havia quedat fora de la fase final. Amb Filip Jícha a la banqueta, han hagut de fitxar el considerat millor jugador del món, el noruec Sander Sagosen, provinent del PSG, per tornar a cantar victòria. En tot cas, el més persistent de tots és el Barça, que s’ha guanyat el bitllet per a la festa del Lanxess Arena de Colònia en vuit de les onze edicions, una fita mai prou valorada.

Més enllà del repàs històric, hi ha l’anàlisi tècnica de la final. Queda clar que Jícha va prendre molt bona nota de les dues derrotes contra el Barça en la fase de grups de la Champions en vigor (26-32 i 29-25). L’exjugador blaugrana va saber trobar la tecla perquè el Barça no corregués. I sense velocitat es torna vulnerable. “Si no correm tenim un problema, perquè els nostres jugadors són molt més petits que els de la resta d’equips i quan juguem en estàtic patim”, va admetre el tècnic Xavi Pascual. L’efectivitat del Kiel amb els atacs amb set jugadors, i el seu bon replegament defensiu van fer que el conjunt blaugrana en cap cas se sentís còmode sobre la pista i sempre anés a remolc del rival. Tant el cos tècnic com els jugadors van reconèixer la superioritat del Kiel en el partit de la final. El porter Gonzalo Pérez de Vargas va voler marcar diferències amb la derrota en les semifinals del 2019 contra el Vardar. “Aleshores vam perdre un partit que teníem controlat, i contra el Kiel ho hem donat tot però ells han sabut imposar el seu ritme de joc lent i una defensa tancada i molt rocosa”, va sentenciar. Tot i la decepció, qui més qui menys es va conjurar per tornar a Colònia al mes de juny i tornar a intentar lluitar per la desitjada desena copa d’Europa. “Per molt dolorós que sigui, hem d’aixecar el cap i treballar més per poder tornar a arribar fins aquí i ser molt més forts”, va rematar el capità Raúl Entrerríos. Amb vuit victòries en vuit partits, el Barça té molt encarrilat l’accés als quarts de final, el premi per als dos primers classificats de grup.

Temporada 2009/10
Finalista
Kiel - Barça 36-34
Temporada 2010/11
CAMPIÓ
Barça - Ciudad Real 27-24
Temporada 2011/12
No s’hi va classificar
Eliminat a quarts pel Copenhaguen
Temporada 2012/13
Finalista
Barça - Hamburg 30-29
Temporada 2013/14
Tercer classificat
(s/f) Barça - Flensburg 39-41 (penals)
Temporada 2014/15
CAMPIÓ
Barça - Veszprém 28-23
Temporada 2015/16
No s’hi va classificar
Eliminat a quarts de final pel Kiel
Temporada 2016/17
Quart classificat
(semifinals) Vardar - Barça 26-25
Temporada 2017/18
No s’hi va classificar
Eliminat a vuitens pel Montpeller
Temporada 2018/19
Tercer classificat
(semifinals) Vardar - Barça 29-27
Temporada 2019/20
Finalista
Kiel - Barça 33-28
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)