Atletisme

Hellen Obiri i Morhad Amdoumi, guanyadors dels 10 km de la Cursa dels Nassos

La kenyana, que ha patit una caiguda, i el francès han rebaixat les marques del circuit barceloní amb 30:53 i 27:42 respectivament

La kenyana Hellen Obiri i el francès Morhad Amdoumi han estat els grans dominadors de la prova de 10 km d’elit de la Cursa dels Nassos de Barcelona. La doble campiona mundial de 5.000 m, que aspirava a rebaixar la plusmarca de 10 km en ruta, ha tingut una prova molt accidentada. Tot just quan es portaven disputats 3 minuts de cursa ha anat per terra en un revolt. Un atleta que li anava al darrera li ha tocat la cama involuntàriament i l’ha fet caure sobre l’asfalt. Obiri s’ha reincorporat ràpidament, però poc després s’ha lesionat Carles Castillejo, que era l’encarregat d’exercir les tasques de llebre. La possibilitat de rècord mundial (29:43 de Joyciline Jepkosgei) s’ha esvaït, però Obiri ha fet una gran cursa totalment en solitari i ha arribat a meta en 30:53. El registre, en tot cas, és el millor aconseguit en la Cursa dels Nassos de Barcelona, que acreditava Rosa Morató (32:06) des del 2010. L’han acompanyat en les places d’honor Majida Maayouf (33:19) i la vallenca Marta Galimany (33:52), vencedora de les tres edicions anteriors.

Segona millor marca europea

Morhad Amdoumi, campió europeu de 10.000 m, ha fet una cursa espectacular. Ha pres el lideratge en el tercer quilòmetre i ha posat la directa en solitari cap a la línia de meta. Amdoumi ha completat els 10 km en 27:42, que suposen el segon registre europeu de la història en la distància. L’atleta francès ha esmicolat la marca del circuit barceloní, en poder de Castillejo (28:29) des del 2012. De fet, els cinc primers han corregut per sota d’aquest registre: l’aragonès Carlos Mayo (28:06), el francès Jimmy Gressier (28:13), que prèviament havia guanyat la cursa de 5 km, Raphael Montoya (28:18) i Kipkoech Hillary (28:28).

Després de les dues proves d’elit s’ha disputat la cursa popular, amb mil participants repartits en tres sortides esglaonades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)