Més esport

Les federacions esportives demanen una rectificació del govern pel nou tancament

La UFEC fa un comunicat en que diu que presentarà una nova demanda judicial i que la decisió és arbitraria, injustificada i un greuge comparatiu. Explica que així es tornarà a la pràctica esportiva que es feia als anys 80

Les federacions esportives catalanes i la UFEC han denunciat que aquest quart tancament de les instal·lacions significa un cop de mort a l’esport català i que el farà tornar als index de pràctica esportiva dels anys 80, anteriors als Jocs Olímpics. Consideren que després de 9 mesos sense competicions, el confinament, les restriccions horàries i de competicions, ara s’ha d’afrontar un nou tancament injust i arbitrari.

Es demana una rectificació i s’anuncia que es presentarà una nova demanda judicial per ser una decisió sense fumament. El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha expressat en un vídeo. “L’esport es una activitat segura. Tant sol els 0,28 per cent del total del contagis s’han produït en activitat esportives segons dades de sanitat. En aquesta aturada nadalenca l’activitat s’ha vist disminuïda i no es pot atribuir aquesta alça de contagis a Catalunya a l’activitat esportiva. Estem farts de rebre els cops del govern pel tancament de activitats”.

En el comunicat s’afirma que l’esport es segur i es diu que tot el sector ha confeccionat i ha aplicat protocols de seguretat molt restrictius. També s’afirma que l’esport no contagia si no que l’activitat esportiva millora la salut de la ciutadania per lluitar en millors condicions contra la Covid-19.

Es posa de manifest que hi ha un greuge comparatiu respecte a les altres comunitats autonòmiques que estan fent pràctica esportiva i i competicions, i també respecte a la resta de sectors que no han patit noves restriccions que anul·len completament la seva activitat sinó que continuen funcionant.

El comunicat de la UFEC i les federacions esportives també fa esment que les indemnitzacions de 15 milions d’euros per aquest nou tancament són totalment insuficients i es diu que les pèrdues mensuals del sector son de 70 milions d’euros mensuals, i es demane que les compensacions estiguin a l’altura del que representa l’esport català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)