Esports de muntanya

Sergi Mingote, al C2

Muntanya. El vallesà i el xilè Juan Pablo Mohr, que lideren la Winter Expedition 2021 al K2, tornen al camp base després d’estar a 6.556 m

Sergi Mingote i Juan Pablo Mohr es trobaven sols al C2 (6.556 m) en l’ascensió a la segona muntanya més alta de la Terra (8.611 m) a l’hivern, una fita que no s’havia fet mai fins ara.

El vallesà lidera conjuntament amb el xilè la K2 Winter Expedition 2021. “El fred et paralitza el cervell”, deia l’alpinista de Parets del Vallès, que explicava que la resta de l’expedició era ja al C1, i que ell i Mohr estan cansats però alhora contents de poder ser en un lloc tan increïble, on el fred i el vent feien que la temperatura fos de 48 graus sota zero.

Mingote i Mohr tornen a ser al camp base, a 4.942 m, i després de tres dies. El vallesà explica que el fred augmenta el desgast, pel fet de no poder dormir a causa del fort vent. “Estàs contínuament gelat, amb una capa de gel que et fa passar sempre fred”, explicava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)