Espanya suma el primer triomf amb penes i treballs

Handbol. L’equip de Jordi Ribera sotmet Polònia en el mundial, però 5 minuts de col·lapse i les aturades de Morawski li compliquen la vida en el tram final

Polònia 26 Espanya 27

POLÒNIA:Morawski; Olejniczak (3), Krajewski, Walczak (1), Sicko (6), Majdzinski (3), Czuwara (1), Pilitowski, Moryto (5, 3 p.), Daszek, M. Gebala (3), Przybylski (2), Dawydzik, T. Gebala (2), Chrapkowski i Wyszomirski (p.s.)ESPANYA:Corrales; Maqueda (1), Fernández (5), Cañellas (1), Aleix (2, 1 p.), Guardiola, Marchan (2) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Entrerríos (5), A. Duixebàev (2), Sarmiento, Solé (2, 1 p.), Figueras (2), Viran, Ariño i D. Duixebàev (5).PARCIALS:1-2, 2-4, 5-7. 8-9, 9-12, 11-14; 13-17, 17-19, 20-20, 22-23, 24-25 i 26-27.ÀRBITRES:Horacek i Novotny. Exclusions: Olejniczak (9’), Faszek (13’), Sicko (22’), M. Gebala (45’), T. Gebala (48’) i Walczak (57’), per part de Polònia; i Viran (39’) i Guardiola (56’), per part d’Espanya.

La selecció espanyola, amb sis jugadors catalans, va segellar amb penes i treballs el seu primer triomf en el mundial d’Egipte, que li permet accedir al lideratge de grup. L’equip de Jordi Ribera va tenir Polònia sota control durant gairebé 40 minuts, però una fase de col·lapse, com en el partit inaugural contra el Brasil, i les intervencions de Morawski (17 aturades i un 41% d’encert) li van complicar la vida en el tram final. En tot cas, amb Entrerríos i Cañellas en pista va tenir la clarividència suficient per rematar la feina i afrontar amb les màximes garanties la jornada final de grup, demà contra Tunísia.

L’equip espanyol sempre va anar un pas més endavant que el polonès en la primera meitat. El conjunt de Jordi Ribera va marcar el ritme de joc, va prendre la iniciativa amb sortides en el contraatac i si no va poder obrir forat al marcador va ser per les bones intervencions de Morawski. L’aparició de Raúl Entrerríos amb accions individuals i la bona connexió amb els jugadors de la segona línia, Ferran Solé i Adrià Figueras, van donar un nou impuls a l’equip (9-12). Rodrigo Corrales va anar entrant en joc des de la porteria i la defensa 5-1 també va permetre recuperar alguna pilota i que el doble campió europeu mantingués els tres gols de renda en el descans (11-14).

En els primers minuts després de la represa, la connexió dels germans Duixebàev, Dani i Àlex, va ampliar l’avantatge fins als cinc gols (12-17). Tot estava sota control, però Polònia encara no havia dit l’última paraula. Els penals de Moryto i els llançaments dels canoners van segellar un parcial de 5-0, aprofitant el col·lapse hispà que tornava a topar amb Morawski i veia com el rival s’avançava per primer cop en el partit (20-19). Un gol de Marchan va trencar la sequera espanyola i es va entrar en una fase d’intercanvi de cops. Amb Cañellas i Entrerríos a la primera línia, l’equip espanyol va acabar imposant la seva experiència per rematar la feina.

Cindric, lesionat a l’engonal, torna a Barcelona

El central croat del Barça Luka Cindric es va lesionar a l’engonal en el partit de divendres contra el Japó, que va acabar en empat (29-29), i es perdrà el que resta del mundial, segons ha confirmat la federació del seu país. Cindric tornarà a Barcelona, ja que el format bombolla amb què es disputa el campionat impedeix que pugui començar el tractament de la lesió a Egipte. Tot i la baixa del blaugrana, el conjunt balcànic no va tenir problemes per superar ahir Angola, per 20-28. D’altra banda, l’Alemanya-Cap Verd es va haver de cancel·lar per dos positius de la selecció africana.