Passa a la segona fase com a primera i amb tres punts

Handbol. La selecció espanyola és superior a Tunísia en l’últim partit de la primera fase del mundial. Gonzalo Pérez de Vargas destaca amb 18 aturades

Espanya 36 Tunísia 30

ESPANYA:Pérez de Vargas, Aleix Gómez (2), Maqueda (2), Guardiola (2), Marchán (5), Cañellas i Ángel Fernández (10) –equip inicial–; Corrales (p.s.), Solé (2, 1 p.), Alex Duixebàev (3), Raúl Entrerríos (2), Sarmiento, Dani Duixebàev (4), Ariño, Figueras (3) i Morros (1).TUNÍSIA:Harbaoui, Rzig (3, 1 p.), Ben Abdallah (1), Darmoul (8), Sanai (3), Toumi (5) i Jaballah (5) –equip inicial–; Maggaiz (p.s.), Majdoub, Fekih, Haj Youssef, Maaref (3), Mohamed Soussi, Jbeli, Zaied (2) i Margheli.PARCIALS CADA CINC MINUTS:3-3, 6-6, 9-8, 12-10, 13-11 i 17-14 (descans) 20-16, 25-20, 28-23, 30-25, 34-27 i 36-30.ÀRBITRES:Hansen i Madsen (Dinamarca). Van excloure Morros (2), Alex Duixebàev, Ariño i Maqueda per a Espanya, i Zaied, Jaballah i Mohamed Soussi per a Tunísia.

La selecció espanyola es va classificar per a la segona fase del mundial d’Egipte com a primera del grup B i va passar amb tres punts acumulats. En l’últim partit d’aquesta fase preliminar Espanya, dirigida pel gironí Jordi Ribera i amb sis jugadors catalans, va ser superior a Tunísia i la va derrotar per 36-30. El porter Gonzalo Pérez de Vargas va ser el millor del conjunt estatal amb 18 aturades, mentre que el màxim golejador va ser Ángel González, amb 10 dianes.

Els rivals d’Espanya en la main round seran els tres primers del grup A, Alemanya, Hongria i l’Uruguai. Acompanyaran Espanya des del seu grup Polònia i el Brasil. La selecció espanyola jugarà el seu primer partit de la segona fase demà contra l’Uruguai.

El partit contra Tunísia es va iniciar amb alternatives en el marcador i avantatges d’un gol per a un i altre equip. Els tunisians van intentar plantar cara, però mai van tenir més d’un gol de marge a favor. A partir del minut 15 Espanya es va distanciar de tres gols gràcies a un parcial de 3-0 (11-8) i es va mantenir al davant en el marcador fins al descans (17-14) amb marges de dos i tres gols. Gonzalo Pérez de Vargas va començar molt encertat sota els pals i va fer deu aturades en la primera part. En la segona el conjunt estatal va millorar en defensa i va recuperar més pilotes, i va mantenir l’efectivitat en atac. I va anar ampliant a poc a poc l’avantatge fins a arribar a un màxim de vuit gols a sis minuts del final (34-26).