Més esport

La UFEC posa en marxa la 1a Lliga Catalana d’eSports

La UFEC ha presentat aquest matí la 1a Lliga Catalana d’eSports, que buscarà els deu millors gamers catalans, amb la presència de Jordi Puigneró, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Públic. En la primera Lliga catalana d’eSports hi participen les federacions de beisbol, ciclisme, automobilisme, motociclisme, golf, escacs, bitlles, caça, tennis i futbol (que ja compta amb la seva competició). El projecte es posarà en marxa a partir del 6 d’abril de forma progressiva amb cinc esports: automobilisme, golf, ciclisme, tennis i escacs, i la resta començaran al llarg d’aquest 2021. Es preveu que es puguin arribar a celebrar cada temporada uns 60 tornejos d’esports electrònics en diferents formats. El projecte és possible gràcies al conveni signat entre el Departament de Polítiques Digitals i la UFEC, que estableix una subvenció de 50.000 euros. “Iniciatives com aquestes són molt importants per projectar el nostre país també en la realitat digital”, ha afirmat el conseller. Gerard Esteva, el president de la UFEC, ha qualificat la lliga catalana com “un projecte de visió de futur” i té clar que el que busquen és “ser un referent. Ens hem conjugat per liderar un projecte pioner al món”. D’entrada, com a eina de “promoció”, les competicions seran “majoritàriament gratuïtes”, ha assenyalat Esteva. “Hem de posar el focus en un sector creixent, amb milions d’entusiastes i espectadors, i amb el que compartim el vessant competitiu i d’entreteniment”, ha reblat.

Tant Puigneró com el president de la UFEC han fet una prova amb un simulador que recorria el Circuit de Catalunya. El projecte pioner posa en marxa la plataforma digital d’organització de competició oficial de les federacions esportives catalanes i que comptarà amb deu esports sota el lema: “Entrena on vulguis. Competeix sempre.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)