Els quarts contra Noruega

Handbol. La selecció espanyola acaba primera del seu grup després de golejar Hongria, que ha donat descans a jugadors importants. Pérez de Vargas és el MVP i Solé, el màxim golejador

Espanya 36 Hongria 28

ESPANYA:Pérez de Vargas, Solé (8), Alex Dujshebaev, Raúl Entrerríos (2), Cañellas (2), Ángel Fernández (3) i Marchán (3) –equip inicial–; Corrales (p.s.), Aleix Gómez (7, 3p), Maqueda (4), Sarmiento (1), Dani Dujshebaev (1), Ariño (2), Figueras (1), Gedeón Guardiola (2) i Morros.HONGRIA:Szekely, Hanusz (1), Ancsin (4), Topic (1), Rosta (2), Szita (2) i Sunajko (4) –equip inicial–; Borbely (p.s.), Sipos, Boka, Balogh (5, 2p), Gyori (5), Nagy (2), Mathe (1p), Bodo i Hornyak (1).PARCIALS CADA CINC MINUTS:4-2, 7-3, 9-8, 13-10, 17-12 i 21-14 (descans) 22-16, 25-16, 28-16, 30-19, 31-24 i 36-28.ÀRBITRES:Nachevski i Nikolov (Macedònia del Nord). Van excloure a Cañellas, Maqueda (2), Morros i Dani Dujshebaev per Espanya; i a Nagy, Mathe, Topic i Gyori per Hungria.

La selecció espanyola jugarà els quarts de final del mundial contra Noruega després de golejar Hongria (36-28) i finalitzar primera del seu grup. El combinat estatal que dirigeix el gironí Jordi Ribera i que té sis jugadors catalans en les seves files, s’enfrontarà demà (20.30 h) a l’actual subcampiona mundial i tercera en el darrer europeu del 2020. Espanya, campiona en l’últim europeu, no va tenir problemes per superar el combinat hongarès, que va reservar alguns homes importants per massa acumulació de minuts, com el central i director de joc Lékai, el pivot Bence Banhidi i el porter Mikler, que no van ser convocats, i a altres titulars no els van fer jugar d’inici i van tenir pocs minuts.

El combinat estatal va començar centrat i es va distanciar amb un 7-2, però va perdre pilotes en atac quan tenia una exclusió, jugava sense porter i va encaixar tres gols a porteria buida en un parcial de 0-5. Ferran Solé va estar molt inspirat en atac i va protagonitzat un parcial de 6-1 amb cinc gols d’ell, i va acabar la primera part i el partit com a màxim golejador amb 8 dianes en 8 llançaments. Espanya es va tornar a avançar clarament i va arribar als 7 gols de marge (19-12), abans d’imposar-se en el primer temps per 21-14.

En l’inici de la segona meitat la selecció estatal va tallar un intent de reacció del conjunt hongarès amb un parcial de 7-0 i es va escapar en el marcador de 12 gols (28-16). En els darrers minuts Espanya va baixar una mica el ritme i Hongria va maquillar el resultat. El porter Gonzalo Pérez de Vargas va ser escollit MVP del partit després de fer 16 aturades.