Ciclisme

La pandèmia torna a posar en dificultats la temporada ciclista

Moltes de les proves previstes pel gener i el febrer ja s’han cancel·lat o ajornat per l’augment dels casos en molts països

La Challenge de Mallorca, habitualment el punt d’arrancada del calendari europeu del ciclisme professional, hauria de començar demà però ja fa dies que va demanar l’ajornament esperant temps millors, quan les xifres de contagi baixin a les Illes i a tot el territori espanyol. De fet, no s’ha pogut celebrat pràcticament a cap lloc del món les voltes i clàssiques que tradicionalment serveixen als corredors per provar-se en els primers mesos de l’any. A Austràlia s’han cancel·lat el Tour Down Under, la clàssica Cadel Evans i el Herald Sun Tour; a l’Argentina, la volta a San Juan: a Singapur, el Tour de Langkawi, i la volta a Colòmbia. Les volts a Múrcia, Andalusia i l’Algarve, que s’havien de disputar el febrer, han estat de moment ajornades.

Enmig d’aquest panorama el calendari europeu ha d’arrancar ara en la volta al País Valencià (3-7 de febrer), prova que va guanyar Tadej Pogacar el 2020 i que compta amb una inscripció de luxe. El seu organitzador, Ángel Casero, assegura que la volta no corre perill tot i que les xifres de contagi i les hospitalitzacions s’han disparat al País Valencià. L’organització només donarà a conèixer els llocs de sortida i arribada però no les localitats per les quals passaran les diferents etapes com a mesura per evitar aglomeracions.

La Volta a Catalunya (22-28 de març ) també està pendent de l’evolució de les dades després de l’ajornament del 2021.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)