Handbol

Dinamarca supera Egipte en els penals (39-38) i accedeix a les semifinals del mundial

La campiona del món no ha pogut superar els amfitrions ni en el temps reglamentari (28-28) ni després de dues pròrrogues (34-34 i 35-35). Niklas Landin ha estat clau en el temps addicional i en els penals

La selecció de Dinamarca, vigent campiona del món, ha necessitat la tanda de penals per superar el combatiu i prometedor combinat d’Egipte (39-38) i guanyar-se l’accés a les semifinals del mundial. Al límit del temps reglamentari s’ha arribat amb empat a 28 i en les dues pròrrogues tampoc s’ha pogut desfer l’equilibri (34-34 i 35-35). Després de l’ensurt, el conjunt danès ja espera rival per a les semifinals de divendres, que sortirà del vencedor del partit que han de jugar aquest vespre Espanya i Noruega (20.30 h per Tdp).

Egipte, amb tres bones intervencions d’Eltayar sota pals, ha colpejat primer (0-3). La campiona del món ha necessitat 6 minuts i mig per veure porteria. A partir d’aquí s’ha entrat en una fase d’intercanvi de gols. L’equip amfitrió ha respost inicialment la proposta vikinga, però el conjunt escandinau ha anat ajustant la defensa i ha començat a córrer a còpia de recuperar pilotes. L’entrada de l’exblaugrana Lasse Andersson en defensa i l’aparició de l’actual porter del Barça Kevin Möller, en el lloc de Niklas Landin, ha donat més consistència a la rereguarda danesa, que ha anat guanyant terreny al seu rival per tancar el primer acte amb un parcial favorable de 16-13. En atac han destacat Saugstrup (5 gols) i Mikkel Hansen (4).

Després de la represa s’ha repetit el guió de l’inici de partit. Egipte ha tingut una millor posada en escena i amb un parcial d’1-4 ha igualat el resultat (17-17). El conjunt faraònic havia elevat el llistó en defensa i l’equip danès tenia problemes en atac. Nikolaj Jacobsen ha mogut peça. Ha fet tornar Landin sota pals, ha ordenat una defensa 5-1 i en l’aspecte ofensiu ha apostat per atacar amb 7 jugadors. Amb penes i treballs, ha recuperat el control del partit (25-23), però Egipte ha respost amb la mateixa moneda. El conjunt de Roberto García Parrondo també ha atacat amb set jugadors i ha pogut restablir l’equilibri (25-25). El lateral del Veszprém Yahia Omar ha avançat el conjunt local (27-28) a 45 segons pel final, però Magnus Landin ha igualat de seguida. L’exclusió de Mamdouh per entrar a pista abans d’hora en el canvi li podia haver costat molt car, però en els 22 segons que restaven Dinamarca no ha estat capaç de marcar. En el primer temps addicional, la campiona del món ha pres la iniciativa (34-32), però no ha sabut rematar la feina i ha vist com Egipte tornava a equilibrar el partit en un final sorprenent. Amb el partit pràcticament acabat, Hansen ha vist vermella perquè ha llançat la pilota després que els àrbitres assenyalessin passiu. Saad no ha fallat el penal i ha forçat la segona pròrroga. El segon temps addicional també ha tingut un desenllaç inesperat. Egipte tenia el partit guanyat (34-35), però Elmasry ha impedit un llançament de falta i com havia passat anteriorment amb Hansen ha rebut la targeta vermella i penal en contra. Magnus Landin l’ha marcat i el partit s’ha hagut de resoldre en els penals. En els llançaments des dels 7 metres Niklas Landin ha demostrat perquè és el millor porter del món i amb dues aturades ha conduït el seu equip a les semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)