Espanya perd contra Dinamarca (33-35) i es queda a les portes de la final del mundial

L’equip de Jordi Ribera ha pagat el seu mal inici (8-13) i sempre ha anat remolc, tot i que a l’últim minut ha pogut forçar la pròrroga

La selecció espanyola s’ha quedat a les portes de la final del mundial després de perdre per 33-35 contra Dinamarca. La vigent campiona del món, amb un Mikkel Hansen estel·lar (12 gols), ha dominat bona part del partit (16-18 al descans), però l’equip de Jordi Ribera no s’ha donat mai per vençut i en el tram final ha tingut possibilitats per equilibrar el resultat. Dinamarca defensarà diumenge el titol contra Suècia, i Espanya lluitarà pel bronze contra França.

La selecció danesa, alternant els atacs amb set i sis jugadors, ha colpejat primer i s’ha anotat un parcial de 7-11 amb relativa facilitat. Jordi Ribera s’ha vist forçat a demanar temps mort, però el conjunt espanyol no s’acabava de trobar còmode i cometia excessives errades, amb pèrdues de pilota. La campiona del món, liderada per Mikkel Hansen (6 gols a la primera meitat), continuava marcant la pauta i la renda s’ampliava fins als 5 gols (8-13). Tot i aquest panorama, el conjunt hispà ha sabut tenir paciència. Alguna connexió amb jugadors de la segona línia, Figueras al pivot i Ariño a l’extrem, i l’entrada en escena de Maqueda i Dani Duixebàev han donat aire a l’equip i han pogut retallar les diferències abans del descans (16-18). Curiosament, cap dels dos porters titulars, Landin i Gonzalo, han intervingut amb èxit sota els pals i han estat substituïts per Möller i Corrales en un primer temps en què els atacs s’han imposat a les defenses.

Després de la represa s’ha repetit el mateix guió i només començar dos contraatacs danesos han tornat a ampliar el desavantatge als quatre gols (16-20). Dani Duixebàev i Maqueda continuaven mantenint vives les esperances hispanes. La tercera exclusió de Mollgaard (39’) han donat oxigen al doble campió europeu. Aleix Gómez i Adrià Figueras, a porteria buida, i Alex Duixebàev en un contraatac han reduït l’avantatge a la mínima expressió (25-26). En atac, Figueras (autor de 6 gols) ha trobat escletxes en la defensa vikinga per anotar, però els danesos replicaven amb la mateixa moneda amb Saugstrup. Landin i Gonzalo ja havien tornat sota els pals i també s’han deixat notar en el tram final. Espanya ha disposat de l’últim atac per forçar la pròrroga (33-34), però el llançament de Marchan s’ha estavellat al travesser i els danesos encara han tingut temps per marcar un nou gol.