Handbol

El canoner d’Elsinor

Handbol. El danès Mikkel Hansen, decisiu en la semifinal contra Espanya, afronta contra Suècia la quarta final d’un mundial, la primera fa deu anys a Malmö

El danès Mikkel Hansen (Elsinor, 1987), el jugador més valuós del mundial del 2019, va opositar divendres en la semifinal contra Espanya per revalidar aquesta distinció en el campionat que es tanca avui al Caire. Tot dependrà, en bona part, del desenllaç de la final (17.30 h, Tdp) contra Suècia, que tornarà a lluitar per un títol mundial vint anys després.

El canoner d’Elsinor va colpejar la selecció espanyola amb dotze dianes i es va moure com un peix a l’aigua en els atacs amb set jugadors que va plantejar el seu tècnic Nikolaj Jacobsen. Amb la brillant actuació en les semifinals, el lateral danès es va rescabalar de la pífia en els quarts de final, que a punt va estar de deixar el seu equip fora de combat. Amb el partit resolt, va llançar la pilota a una cantonada quan els àrbitres li havien assenyalat passivitat. Una infracció clara que és castigada amb targeta vermella i un penal en contra. Egipte no el va fallar i va forçar la primera de les dues pròrrogues del partit. Per sort per a Hansen, el duel es va resoldre en els llançaments de set metres i allí va emergir l’altre gran referent de la selecció danesa, el porter Niklas Landin, que amb dues aturades va segellar l’accés de la seva selecció a les semifinals. Hansen li va agrair el servei col·locant-li la cinta més famosa de l’handbol mundial. L’incident quedarà en una divertida anècdota si avui és capaç de revalidar el segon títol mundial. Amb tot, el campionat tampoc ha estat plàcid per al genial jugador del PSG. Primer va estar a punt de renunciar-hi quan l’organització es plantejava obrir els pavellons amb un 20% d’aforament i després es va perdre els dos últims partits de la segona fase per problemes estomacals.

Una dècada prodigiosa

Mikkel Hansen ja va competir amb la selecció danesa en els Jocs Olímpics del 2008 i en el mundial del 2009, però ben segur que la seva entrada a l’olimp dels escollits va ser la final del mundial del 2011 contra França, a Malmö avui farà deu anys. El combinat bleu va vèncer en la pròrroga (37-35) amb un duel en tota regla amb Karabatic i companyia. Tant el francès com el danès van marcar deu gols. Hansen ja havia passat la seva etapa al Barça (2008-10). Segurament era massa jove per triomfar i amb l’arribada de Rutenka (2009) va preferir tornar al seu país, al Copenhaguen, per continuar creixent. El 2011 ja va ser escollit el millor jugador del món i el 2012 es va convertir en el primer fitxatge del multimilionari projecte del PSG. A més del subcampionat del 2011, amb la selecció danesa va guanyar una altra medalla d’argent el 2013, en la final perduda al Sant Jordi, i l’or del 2019 que avui està en disposició de revalidar. El palmarès amb Dinamarca es completa amb l’or olímpic a Rio 2016, a més d’un títol europeu el 2012 i un subcampionat el 2014.

Més enllà de la pugna pel títol, la final contra Suècia, com la del 2019 contra Noruega, serà tota una reivindicació del vistós i elèctric estil de joc escandinau.

Sis blaugrana en la pugna pel bronze

La selecció espanyola i la francesa lluitaran avui (14.30 h, Tdp) per la tercera plaça del mundial després d’haver passat el disgust per la derrota en les semifinals. A priori, el conjunt del sarrianenc Jordi Ribera arriba en millors condicions al partit. Tot i l’eliminació, l’equip hispà va estar en disposició de forçar la pròrroga contra Dinamarca (33-35), mentre que el combinat bleu va arribar al tram final del duel contra Suècia sense idees i esfondrat físicament (26-32). En tot cas, la capacitat competitiva de l’hexacampiona sempre s’ha de tenir en compte. Amb N’Guessan lesionat, hi haurà sis jugadors del Barça lluitant pel bronze: quatre amb Espanya (Ariño, Aleix, Gonzalo i Entrerríos) i dos amb França (Mem i Fàbregas).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)