Handbol

Dinamarca s’encomana a Hansen i Landin i venç Suècia en la final del mundial (26-24)

La selecció danesa ha confirmat els pronòstics i s’ha endut davant de la revifada Suècia (26-24) el seu segon títol mundial revalidant el que va conquerir el 2019 i celebrant el sisè podi. El conjunt que lideren Mikkel Hansen (7 gols en 12 llançaments) i el porter Niklas Landin, que només ha encaixat tres gols en els tretze últims minuts del duel, ha marcat el ritme lent que més li convenia en el segona final víking de la història després que fa dos anys els danesos superessin Noruega en el partit que decidia el títol.

La primera part ha estat igualadíssima (13-13). Els danesos han marxat de dos gols (8-6) amb dos gols seguits d’Andersson i nielsen, però Suècia ha replicat amb un 0-2 aprofitant la inferioritat numèrica rival (8-8). Amb el central Gottfridsson remenant les cireres i repartint joc tant a la pista com a fora com s’ha vist en els temps morts, Suècia ha obtingut una renda de dos gols (10-12). Amb 10-11 Palicka li ha aturat un penal al déu Hansen, que ha fet tres gols (3/5) i un bon grapat de passades de mèrit en el primer temps i ha estat el millor altre cop del seu equip juntament amb Nielsen (4/4). Les exclusions per la lluita aferrissada en els sis metres per frenar els pivots danesos ha penalitzat els suecs i un nou parcial de 2-0 favorable als darrers campions ha situat el 13-13. El segon temps ha accentuat la tònica d’igualtat fins que ha entrat en acció des de la banqueta el lateral danès Holm, que ha revolucionat el partit amb quatre gols seguits en quatre llançaments. S’ha passat del 18-19 per al suecs al 22-20 per al danesos, que han arribat a tenir un màxim avantatge de tres gols. A pesar que Suècia ha millorat en defensa i el seu porter suplent ha estat millor que el desdibuixat Palicka –triat abans de la final millor guardameta del campionat sobretot per la seva gran actuació en la semifinal davant de França–, el recital de Niklas Landin sota els pals ha sentenciat el partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)