Handbol

Sessió contínua a Veszprém

Handbol. Quatre dies després del final del mundial, el Barça defensa el lideratge de la lliga de campions a la pista del club hongarès amb les baixes de Dika Mem, Timothey N’Guessan i Blaz Janc

La tornada a la competició de clubs al mes de febrer després del campionat de seleccions de torn es converteix habitualment en un informe mèdic sobre l’estat físic dels jugadors, i aquest cop no ha estat diferent en les files del Barça. El virus del mundial s’ha acarnissat especialment amb el conjunt blaugrana, que haurà de defensar la condició de líder de la lliga de campions a la pista del Veszprém (20.45 h per Esport 3) amb les baixes de Blaz Janc (sobrecàrrega al tendó d’Aquil·les del peu dret), de Timothey N’Guessan (lesió a l’adductor de la cama dreta) i de Dika Mem, l’últim a afegir-se a la llista amb un esquinç al turmell dret.

Per contra, les bones notícies són l’alta mèdica de Luka Cindric i d’Aron Pálmarsson. Tampoc ha viatjat a Veszprém, en aquest cas per motius personals, el tècnic Xavi Pascual. El seu lloc l’ocuparà el segon entrenador Fernando Barbeito, que tampoc s’ha volgut plànyer per les absències: “Ens passa cada any i, a vegades, tenim més sort i d’altres, menys. Aquest cop no n’hem tingut molta perquè tenim molts jugadors importants de baixa. De totes maneres, disposem de molt bon equip, anem de cara i lluitarem al cent per cent.” En aquestes circumstàncies, el Barça tindrà el repte d’allargar la seva magnífica ratxa de resultats en la fase de grups, que domina amb mà de ferro amb vuit victòries en vuit jornades. El Veszprém és segon, a tres punts dels blaugrana. Fernando Barbeito no amaga que el partit d’avui, pendent de la jornada cinc de la primera volta, i el de dimarts al Palau Blaugrana poden certificar definitivament el lideratge del Barça: “És clar que si d’aquests dos partits que tenim contra el Veszprém tan seguits ens en sortim en un o dos, serà clau per assegurar el primer lloc del grup.”

S’haurà de veure si el virus del mundial també ha deixat seqüeles en l’equip del tècnic català David Davis, que tenia fins a onze jugadors repartits entre vuit seleccions, entre ells els espanyols Jorge Maqueda i Rodrigo Corrales. Davis recorda que en l’handbol el febrer és un mes que fa pujada: “És un mes difícil, ja que la meitat de l’equip està molt cansat després del mundial, i l’altra meitat ha perdut el ritme de competició.” En tot cas, el Veszprém té molt fons d’armari amb jugadors de la qualitat del central hongarès Lekai, el canoner montenegrí Borozan, el pivot brasiler Moraes, i els golejadors serbi Nenadic i l’egipci Yahia, entre molts d’altres. Del grup del Barça (B), avui també juguen el Nantes contra el Celje (20.45 h), que són a la part baixa de la classificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)