Exhibició del CN Mataró contra el Verona (15-3)

L’equip maresmenc no ha encaixat cap gol en 25 minuts i demà es jugarà l’accés als quarts de final de l’Eurolliga contra el CE Mediterrani (18 h)

El CN Mataró ha tancat la segona jornada a Verona amb una victòria sense pal·liatius contra el conjunt amfitrió (15-3), amb parcials de 5-0, 3-0, 5-0 i 2-3, i demà es jugarà l’accés als quarts de final de l’Eurolliga en el derbi català contra el CE Mediterrani (18 h). Les protagonistes de la golejada maresmenca han estat: Jackovich (3), Espar (3), Bonamusa (3), Aznar, Bach, Gual, Sevenich, Bernabé i Nogué.

El primer quart mataroní ha estat espectacular. Danijela Jackovich, amb tres gols consecutius, des de la boia i al contraatac, ha marcat el camí. El conjunt de Dani Ballart, amb bones intervencions de Maria Elena Sánchez sota els pals, s’ha fet fort en defensa i ha rubricat uns primers minuts per emmarcar amb dues dianes més d’Anni Espar i Alba Bonamusa, en superioritat (5-0). En el segon quart ha continuat l’exhibició maresmenca. El Verona continuava sense veure porteria i les de Dani Ballart ampliaven la renda amb tres dianes més, d’Alejandra Aznar, Anna Gual i la segona de Bonamusa, per deixar el parcial al descans amb un contundent 8-0. Tot i la diferència en el resultat, el CN Mataró ni ha abaixat el nivell ni de bon tros ha perdut la concentració. Al contrari, ha continuat percudint sobre la porteria, cada cop més gran per a les catalanes i més petita per a les italianes. Bach, Sevenich i la jove Bernabé s’han afegit a la festa, i amb Espar i Bonamusa han tornat a segellar un parcial de 5-0 (13-0). Ballart s’ha permès el luxe de dosificar a les seves jugadores. En l’últim quart, la jove Blanca Colominas ha estat l’encarregada de cobrir la porteria. Ha encaixat el primer gol, obra de Roberta Bianconi, després de més de 25 minuts de resistència mataronina. Però tot seguit s’ha fet notar aturant un penal aturat a la mateixa jugadora. Una altra de les joves, Cristina Nogué, també ha contribuït a l’exhibició maresmenca en un últim quart que, amb tot decidit, ha acabat amb un mínim parcial favorable a les transalpines (2-3). Passi el que passi demà, la satisfacció pel partit d’avui ja no els hi traurà ningú.

El CN Sant Andreu perd contra el Lille (10-5)

Ja sense possibilitats d’accedir als quarts de final, el CN Sant Andreu ha encaixat contra el Lille (10-5) la tercera derrota en tres partits a Budapest, amb parcials de 3-2, 1-1, 4-1 i 2-1. Les golejadores del conjunt andreuenc han estat: Guiral (2), Mora (2) i Voorvelt. L’equip de Javi Aznar, que com el Mataró també disputava el tercer partit en menys de 24 hores, ha mantingut un resultat ajustat fins al descans (4-3), però a partir d’aquí ha perdut pistonada i ja no ha pogut oposar més resistència amb l’embranzida del conjunt francès. L’equip andreuenc tindrà demà jornada de descans i diumenge tancarà la seva actuació contra l’Ekipe Orizzonte (11 h). Coses del calendari de la LEN.