Pas de gegant a quarts

Handbol. El Barça, amb una segona part estel·lar i 10 gols més d’Aleix Gómez, torna a superar el Veszprém amb suficiència i s’assegura virtualment el primer lloc de grup en la Champions

Barça 37 Veszprém 30

BARÇA:Gonzalo; Sorhaindo (2), Dolenec (3), Ariño (4), Aleix (10, 5 p.), Petrus, Pálmarsson (6) –set inicial–; Möller (p.s.), Entrerrios (1), Janc, Cindric (2), A. Pascual (3), Makuc, Langaro (2) i Fàbregas (3).TELEKOM VESZPRÉM HC:Corrales; Manaskov (1), Markussen (8), Blagotinsek (1), Shishkarev (3), Maqueda (3), Lekai (3) –set inicial–; Cupara (p.s.), Yahia (2), Moraes (7), Ligetvári Marguc, Strlek i Mahe (2).PARCIALS:4-2, 7-6, 9-8, 11-9, 13-11, 15-15; 18-18, 23-19, 26-22, 30-25, 32-27 i 37-30.ÀRBITRES:Pichon i Reveret. Exclusions: Pálmarsson (42’), per part del Barça; i Yahia (17’), Ligetvári (31’), Markussen (37’) i Moraes (58’), per part del Veszprém.PÚBLIC:Partit pendent de la jornada 10.

El Barça va tornar a superar el Veszprém amb suficiència i pràcticament s’assegura no només l’accés als quarts de final de la lliga de campions sinó fer-ho com a primer de grup. Amb set punts de marge respecte a l’equip hongarès, el segon classificat, i amb quatre jornades en joc, el conjunt blaugrana només necessita puntuar demà a la pista del Zagreb, el cuer, per deixar de fer números. Després d’una primera meitat equilibrada, el conjunt de Xavi Pascual va acabar imposant el seu ritme de vertigen i amb un parcial de 22-15 va deixar sense arguments ni recursos l’equip de David Davis. Com dijous a la ciutat hongaresa, Aleix Gómez va tornar a excel·lir i va afegir 10 gols més (cinc de penal) al seu compte particular.

Ritme trepidant

El primer quart d’hora de partit va ser trepidant. El ritme de joc era molt intens, amb intercanvi de gols a totes dues bandes, més repartit en el conjunt blaugrana i focalitzat en Markussen (quatre gols) en les files de l’equip hongarès. David Davis, amb menys efectius per les baixes, va aturar el joc (9-8) per donar un respir als seus jugadors. La bona notícia per al Barça va ser la tornada a la pista de dos dels lesionats en el mundial, Janc i Mem, que van entrar en joc en les primeres rotacions. Precisament, un contraatac del lateral francès va eixamplar l’avantatge fins als quatre gols (13-9). Dos penals fallats (Dolenec i Aleix) i les aturades de Corrales van donar aire al Veszprém, que amb dos gols de Mahe va restablir l’equilibri després d’un parcial de 0-4 (13-13). La igualtat es va mantenir fins al descans amb un gol, ara sí, de penal executat per Aleix amb el rellotge a zero.

Després de la represa i de 5 minuts equilibrats, el Barça va tornar a prendre la iniciativa. Ariño i Aleix van acaparar protagonisme i entre tots dos van signar un parcial de 6-1 que tornava a disparar l’equip blaugrana en el marcador (24-19). Davis es va veure forçat a demanar un altre temps mort. El Veszprém encara va tenir una tímida reacció (26-23), però van ser els últims batecs d’un conjunt magiar que no podia mantenir la velocitat del rival i que es va acabar rendint a l’evidència.

EL PROTAGONISTA

Ja tenim l’objectiu complert, però som el Barça i hem de continuar guanyant partits