Atletisme

Ayad, una dècada després

Atletisme. Lamdassem imposa els galons en el català de cros de Santa Cristina d’Aro deu anys després de l’última participació i Ouboukir revalida el títol

El lleidatà Ayad Lamdassem (Bikila), el flamant recordista estatal de marató (2h06:35), va tornar a competir en un campionat de Catalunya de cros una dècada després per segellar el seu tercer triomf en l’especialitat (2009 i 2011) en la prova disputada a la zona esportiva de Santa Cristina d’Aro. Entre les dones, Douae Ouboukir (Sant Just), la corredora descalça, va repetir el triomf de l’any passat a Mataró, aquest cop al davant d’una maratoniana il·lustre, la vallenca Marta Galimany.

Lamdassem, amb un palmarès espectacular en camp a través amb tres títols espanyols i dos subcampionats europeus, va fer valer el seu domini en aquest terreny per marcar diferències en la penúltima de les cinc voltes al recorregut. Ibrahim Chakir va ser l’únic que el va poder resistir, però a uns 400 m per a la meta no va poder contrarestar l’atac del corredor lleidatà. En la pugna per la tercera plaça del podi hi va haver sorpresa perquè el rejovenit Reyes Estévez (44 anys) va saber dosificar les forces millor que els joves, es va posar en mode 1.500 m en el tram final i va pispar el bronze al local Santi Catrofe (CA Santa Cristina d’Aro), que precisament ahir feia 22 anys.

En la prova femenina, Douae Ouboukir tenia molt clara quina era l’estratègia a seguir. No va voler prendre riscos, es va convertir en l’ombra de Galimany i a uns 500 metres del final va atacar per conquerir el seu segon títol català de cros. Rere Galimany, Montse Mas, campiona catalana de 3.000 m, va completar el podi. La competició, adaptada a les normes sanitàries del Procicat, era selectiva per al campionat d’Espanya, que es disputarà el 28 de febrer a Getafe.