Atletisme

Elliot Giles signa la segona millor marca de tots els temps en 800 m (1:43.63)

En la reunió de Torun, penúltima cita del World Tour en pista coberta, s’han aconseguit sis millors registres mundials de l’any

El britànic Elliot Giles s’ha erigit en un dels grans protagonistes del míting de Torun (Polònia), penúltima cita del World Tour en pista coberta, després d’esmicolar la millor marca mundial de l’any en 800 m i escalar fins al segon lloc del rànquing de tots els temps amb una registre de 1:43.63. Per davant seu ja només queda el danès Wilson Kipketer, recordista des del 1997 (1:42.67). La reunió d’aquesta ciutat polonesa, que el primer cap de setmana de març serà l’escenari de l’europeu indoor, ha comportat cinc registres mundials més de l’any a càrrec de l’etíop Lemlem Hailu en 3.000 m (8:31.24), la grega Paraskevi Papahristou en triple salt (14,60 m), el bielorús Maksim Nedasekau, l’ucraïnès Andrii Protsenko i l’italià Gianmarco Tamberi en alçada (2,34 m) i les nord-americanes Cristina Clemons en 60 m tanques (7.81) i Javianne Oliver en 60 m llisos (7.08). En aquest últim cas s’iguala la marca de Dina Asher-Smith a Karlsruhe (7.08).

El nord-americà Grant Holloway, el gran dominador dels 60 m tanques aquest curs, ha tornat a baixar de 7.40 (7.38), però no ha pogut amb el rècord de Colin Jackson (7.30). El campió mundial de 110 m tanques a Doha, però, s’ha sabut refer de les tres sortides nul·les que ha tingut la prova i s’ha apuntat una altra victòria amb molta autoritat. A Torun, també s’havia anunciat l’intent de rècord en 3.000 m a càrrec de Beatrice Chepkoech, però la kenyana ha quedat lluny del seu propòsit i a més ha acabat cedint davant l’empenta de Lemlem Hailu. La jove etíop de 19 anys li ha guanyat la partida en la pugna per la victòria i ha rebaixat la seva plusmarca mundial de l’any fins a 8:31.24. Chepkoech pretenia assaltar el rècord mundial (8:16.60), però sense les llebres el ritme s’ha alentint considerablement i en el tram final la jove Hailu ha imposat la seva velocitat. En tot cas, la kenyana també ha millorat el seu registre personal (8:31.72). La plusmarquista actual, l’etíop Genzebe Dibaba, amb molèsties musculars, s’ha retirat abans de complir el primer quilòmetre de la prova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)