Olimpisme

La medallista olímpica Seiko Hashimoto és nomenada presidenta dels Jocs de Tòquio

Fins ara era la ministra japonesa a càrrec dels Jocs

La medallista olímpica i fins avui ministra japonesa a càrrec dels Jocs Olímpics, Seiko Hashimoto, ha estat nomenada nova presidenta del comitè organitzador de Tòquio 2020, després de la renúncia de l’anterior responsable, Yoshiro Mori, per la polèmica que va generar amb les seves declaracions de caràcter sexista. “Espero poder fer alguna contribució i per aquesta raó sóc aquí. D’aquí a cinc mesos els Jocs de Tòquio es celebraran i han de ser segurs”, ha dit Seiko Hashimoto en la reunió d’urgència de la cúpula directiva en la que s’ha aprovat el seu nomenament.

Seiko Hashimoto, de 56 anys, va guanyar la medalla de bronze en els 1.500 m de patinatge de velocitat sobre gel en els Jocs d’hivern del 1992 a Albertville, i va ser quatre vegades olímpica. La nova responsable dels Jocs de Tòquio ha assenyalat que vol “tornar el que ha rebut” com a esportista olímpica, i és la segona dona a posar-se al front del comitè organitzador d’uns Jocs Olímpics, després de la grega Gianna Angelopoulos a Atenes 2004. Seiko Hashimoto també ha comentat: “Entenc que el meu nomenament és un factor relacionat amb l’agenda d’igualtat”, i ha dit que espera poder compondre un comitè amb una visió reformista.

Una de les seves grans preocupacions són les mesures antocovid que s’han de gestionar per poder fer una competició segura per tothom. “Vull treballar estretament amb el Govern nacional i les organitzacions implicades perquè puguem assegurar que tant el públic nacional com estranger sentin que aquests seran uns Jocs Olímpics realment segurs” ha manifestat la nova presidents dels Jocs de Tòquio.

L’arribada de Seiko Hashimoto a la presidència del comitè organitzador de Tòquio 2020 es produeix després de la renúncia el passat dia 12 de l’anterior responsable, Yoshiro Mori, per la repercussió d’uns comentaris sexistes que va fer en una reunió del Comitè Olímpic Japonès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)