Tennis

Djokovic compleix davant de Karatsev i jugarà la seva novena final a Austràlia

Novak Djokovic (1) ha posat fi al somni del rus procedent de la fase prèvia Aslan Karatsev, i espera rival en la final: 6-3, 6-4 i 6-2 en una hora i 53 minuts de superioritat. El serbi, vuit cops campió a l’obert d’Austràlia, afrontarà la seva novena final contra el rus Daniïl Medvédev (4) o el grec Stéfanos Tsitsipas (5). La bona notícia de la jornada ha estat el retorn del públic a les graderies i el final dels aplaudiments enllaunats.

Djokovic s’ha adjudicat el primer parcial aprofitant l’única pilota de break de què ha disposat i, ferm am b el servei, no n’ha concedit cap al seu rival, que només ha guanyat 3 punts de deu jugats amb el seu segon servei. El serbi, en canvi, se n’ha endut 7/9 marcant diferències. El segon set se li ha enredat i el rus ha demostrat la duresa i col·locació dels seus cops, sobretot de dreta. Duia un 5-2 còmode amb 2/2 en breaks i fins i tot ha tingut dues pilotes per segellar-lo, però el rus ha reaccionat amb un trencament en el vuitè joc, ha guanyat el seu servei i amb 5-4 ha tingut dues pilotes per trencar de nou i signar el 5-5, sumant punts en algun intercanvi llarg i de mèrit davant d’un mestre en la matèria. La classe del serbi i el seu servei han tallat la insurrecció (6-4). Tot i que Karatsev ha reaccionat al trencament inicial del serbi en el tercer acte, Djokovic ha furgat a la ferida i ha enfilat el camí de la victòria sense dubtes.

La tricampiona de Grand Slam Naomi Osaka (3) ha barrat el pas a la nord-americana Serena Williams (10) per 6-3 i 6-4 en una hora i 15 minuts. La maledicció perseguix a la petita de les Williams que no guanya un Grand Slam des d’Austràlia 2017 i que torna a quedar-se a les portes de sumar el seu 24è títol. Osaka, campiona el 2019 a Melbourne, ha estat infal·lible aprofitant les grans oportunitats i ha signat un 4/4 en punts de break que l’ha catapultat en un duel de jugadores amb una gran potència en els seus cops en què la japonesa ha exhibit la seva classe amb 20 cops guanyadors, vuit més que Serena, i també ha comès menys errors no forçats: 21 per 24. Frustrada per la derrota, Serena ha marxat plorant de la sala de premsa i s’especula sobre la possibilitat que estigui meditant la retirada.

En canvi, la lectura de les estadístiques de la segona semifinals podrien provocar equívocs. La txeca Karolina Muchova (25) ha jugat amb més primers, amb millor percentatge de punts guanyats amb el primer i el segon, ha connectat més cops guanyadors –21 per 20–i menys errors no forçats –29 per 38– i ha estat gairebé infal·lible a la xarxa –15/17–però ha perdut contra la nord-americana Jennifer Brady (22) per 6-4, 4-6 i 6-4 en una hora i 55 minuts. Brady, que ha fet 3/3 en pilotes de trencament per 3/7 de Muchova, confirma als 25 anys el seu esclat després d’haver estat semifinalista en el darrer obert dels Estats Units.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)