Tennis

La novena de Djokovic

Tennis. Obert d’Austràlia. El serbi venç la revelació Karatsev en tres sets el dia del retorn del públic i jugarà la final contra Medvédev o Tsitsipas

L’implacable Novak Djokovic (1) va posar fi al somni del rus procedent de la fase prèvia Aslan Karatsev, i espera rival en la final: 6-3, 6-4 i 6-2 en una hora i 53 minuts de superioritat. El serbi, vuit cops campió en l’obert d’Austràlia, afrontarà la seva novena final contra el rus Daniïl Medvédev (4) o el grec Stéfanos Tsitsipas (5). La bona notícia de la jornada va ser el retorn del públic a les graderies i el final dels aplaudiments enllaunats.

Djokovic es va adjudicar el primer parcial aprofitant l’única pilota de break de què va disposar i, ferm amb el servei, no en va concedir cap al seu rival, que només ha guanyat 3 punts de 10 jugats amb el seu segon servei. El serbi, en canvi, se n’ha endut 7/9 marcant diferències. El segon set se li va enredar una mica i el rus va demostrar la duresa i col·locació dels seus cops, sobretot de dreta. Duia un 5-2 còmode amb 2/2 en breaks i fins i tot va tenir dues pilotes per segellar-lo, però el rus va reaccionar amb un trencament en el vuitè joc, va guanyar el seu servei i amb 5-4, i amb el públic lògicament abocat a favor perquè el partit s’allargués una mica més, va arribar a tenir dues pilotes per trencar, sumant punts en algun intercanvi llarg i de mèrit davant d’un mestre en la matèria. La classe del serbi i el seu servei, però, van tallar la insurrecció de soca-rel (6-4). Tot i que Karatsev va reaccionar al trencament inicial del serbi en el tercer acte, Djokovic va furgar a la ferida i va enfilar el camí de la victòria amb una gran solvència.

Osaka no perdona i Serena plora a la sala de premsa

La tricampiona de Grand Slam Naomi Osaka (3) va barrar el pas a la final a la nord-americana Serena Williams (10) per 6-3 i 6-4. La maledicció persegueix Serena, que no guanya cap Grand Slam des d’Austràlia 2017 i que torna a quedar-se a les portes de sumar el seu 24è títol. Osaka, campiona el 2019 a Melbourne, va estar infal·lible i va signar un 4/4 en punts de trencament en un duel de potència en què la japonesa va exhibir la seva classe amb 20 cops guanyadors, vuit més que Serena, i també va cometre menys errors no forçats: 21 per 24. Frustrada per la derrota, Serena Williams va marxar plorant de la sala de premsa quan li van preguntar per què havia comès tants errors i sobre la seva possible retirada: “No ho sé, s’ha acabat. Si em retirés, no li ho diria a ningú.” Es va aixecar i va marxar.

La lectura de les estadístiques de la segona semifinal podrien provocar equívocs. La txeca Karolína Muchová (25) va jugar amb més primers, amb un millor percentatge de punts guanyats amb el primer i també amb el segon, amb més guanyadors –21 per 20–, va fer menys errors –29 per 38– i es va exhibir gairebé infal·lible a la xarxa –15/17–, però va perdre contra Jennifer Brady (22) per 6-4, 4-6 i 6-4. La nord-americana, que va signar 3/3 en pilotes de trencament per 3/7 de Muchová, confirma el seu esclat després d’haver estat semifinalista en el darrer obert dels EUA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)