Atletisme

Maria Vicente trenca la barrera dels 4.500 punts

Atletisme. L’hospitalenca guanya l’or en pentatló amb un nou rècord estatal (4.501) i segella mig bitllet per a l’europeu en pista coberta de Torun

Estesa sobre el tartan del poliesportiu Gallur de Madrid després d’haver espremut fins a l’últim bri d’energia en els 800 m, Maria Vicente ni tan sols podia esbossar un somriure, tot i ser conscient que acabava de fer història. El prodigi de l’Hospitalet de Llobregat, de 19 anys, va trencar ahir en la jornada inaugural del campionat d’Espanya en pista coberta la barrera dels 4.500 punts en pentatló i va esmicolar la seva plusmarca estatal (4.412), vigent des del 16 de febrer de 2019 a Antequera. La deixeble de Ramon Cid no en tenia prou amb l’or, ni amb el rècord d’Espanya i volia explorar els seus límits per guanyar-se una plaça per a l’europeu de Torun (Polònia), en la primera setmana de març. Els 4.501 punts la catapulten fins ara al sisè lloc del rànquing continental del curs i sembla que seran suficients per obtenir el bitllet per a la ciutat polonesa.

Les proves combinades són una muntanya russa de sensacions. Vicente va començar d’una manera espectacular, rebaixant la seva marca personal de 60 m tanques (8.25 per 8.30) i segellant la mínima sub-23 per a l’europeu. El tret de sortida ja augurava una jornada per recordar, però les expectatives es van refredar una mica amb l’alçada (1,75 m) i el pes (12,25 m). Fa dos anys havia acreditat 1,78 m i 12,42 m. En aquest punt de la competició anava 25 punts per sota de la plusmarca. La llargada, on aquest curs ja ha volat per sobre de 6,55 m, havia de ser clau. Va començar amb 6,21 m, però no era suficient i en el segon intent va fer nul. Amb la pressió d’allunyar-se definitivament del seu propòsit, Vicente va tornar a exhibir tota la seva capacitat competitiva i amb un últim vol de 6,49 m, la seva segona millor marca de sempre, va redreçar el rumb. L’atleta de Nike, ara amb 17 punts de coixí, agafava aire i es preparava per donar-ho tot en els 800 m. La catalana no va fallar en les quatre voltes a la pista i hi va posar la cirereta amb un nova plusmarca indoor de 2:19.51 (tenia 2:20.87). Recuperada de l’esforç, ja va exhibir el millor dels somriures per posar per a l’estol de fotògrafs que volien captar la imatge de la gran protagonista de la jornada.

En les semifinals de 3.000 m, Adel Mechaal va guanyar la seva sèrie amb autoritat (8:28.84) amb un atac llarg de 600 metres. En la primera semifinal, Mohamed Katir es va exhibir (7:56.02) i ja es perfila com el principal rival per a la final de demà.

LA PROTAGONISTA

Estic supercontenta pel rècord i la possible classificació europea, però esperava una mica més de mi
Maria Vicente

Benach, en acció en les tanques

En la segona jornada del campionat estatal al poliesportiu Gallur, es posaran nou títols més en joc amb força possibilitats de lluitar per les places d’honor per a Xènia Benach en 60 m tanques (8.22) i Àlex Gracia en el salt de perxa (5,41 m). Però més enllà de les finals, entraran en acció una gran representació d’atletes catalans que intentaran superar el sedàs de les eliminatòries. Entre aquests destaquen tres atletes que ja han acreditat la mínima de participació per a l’europeu, com ara Esther Guerrero i Llorenç Sales, en els 1.500 m, i Bernat Erta, en 400 m. També entraran en competició Victòria Sauleda i Sara Gallego, que figuren entre les màximes candidates a lluitar pel títol en els 800 m i els 400 m, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)